6.8 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Krepko nadelan zletel s ceste in trčil v prometni znak

Včeraj nekaj po 15. uri so bili šentjernejski policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti pri naselju Gorenje Gradišče. Opravili so ogled in ugotovili, da je 31-letni voznik peljal iz smeri Novega mesta proti Šentjerneju.  

 

Pred naseljem Gorenje Gradišče je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v prometni znak. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega   zraka   0,60 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V tednu dni so sicer policisti ustavili kar 40 voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola. V okviru akcije Slovenija piha 0,0 so namreč preverjali psihofizično stanje voznikov. Preizkus alkoholiziranosti so odredili 1151 voznikom in pri 40-ih ugotovili, da vozijo pod vplivom alkohola. 27 jih je imelo v litru izdihanega zraka pod 0,52 miligramov alkohola, 13 pa več kot 0,52 miligramov. Polovico kršitev so ugotovili ob Martinovem koncu tedna.

Letos so vozniki, ki so vozili pod vplivom alklohola, na območju Policijske uprave Novo mesto povzročili 111 oziroma 10% vseh prometnih nesreč. Policisti bodo nadaljevali s pogostejšim preverjanjem psihofizičnega stanja udeležencev v cestnem prometu, saj s tem želijo predvsem zmanjševati število prometnih nesreč, povezanih z alkoholom. »Voznike ponovno pozivamo, da ne sedejo za volan, če so pili alkohol,« so zapisali.

Novomeški policisti so včeraj popoldne med kontrolo prometa v Šmarjeških Toplicah ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio. Med postopkom so ugotovili, da 61-letni voznik vozi pod vplivom alkohola in nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran avtomobil. Renault clio so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Policisti PP Novo mesto so bili tudi obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo žensko, ki naj bi bila poškodovana v prometni nesreči. Zbrali so obvestila in po prvih ugotovitvah na bi okoli 15. ure na parkirnem prostoru na Šmarješki   cesti   v   Novem   mestu voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v 56-letno peško in jo lažje poškodoval.

Včeraj nekaj po 15. uri se je zgodila prometna nesreča tudi v Krškem, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v pešca. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren pešec, ki je nepravilno prečkal cesto izven prehoda za pešce. Lažje poškodovanega pešca so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Zadnje novice

Sorodne vsebine