12.2 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Krepko nadelan trčil v tri parkirana vozila

Gorenjski  policisti  so  v  zadnjih dneh obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V torek dopoldan je voznica domnevno zaradiumikanja  drugemu vozilu pri kraju Vašca zapeljala s ceste in se po trčenjuv  drevo  lažje  poškodovala. Druga torkova nesreča se je zgodila na glavni cesti  pri  Podljubelju. Voznik jo je povzročil zaradi vožnje preblizu robaceste.  Danes  ponoči  pa  je  voznik  v  Formah  s ceste zapeljal v potok.Povzročitelj  nesreče  je  bil pod vplivom alkohola (0,58 mg/l). Udeleženci nesreč so po podatkih policije utrpeli lažje poškodbe.

Brez  telesnih  poškodb  pa  se  je z nesrečo končala vožnja voznika, ki je včeraj  popoldan  v  Kranju  zaradi  prekratke  varnostne  razdalje trčil v avtomobil  pred  seboj. Povzročitelju nesreče je preizkus alkoholiziranostipokazal  rezultat  1,16  mg/l  alkohola.  Ker  gre  v  nesreči  za elemente kaznivega  dejanja  zoper  varnost  javnega prometa je bil za povzročiteljanesreče odrejen še strokovni pregled. Postopek še poteka.

Udeležence  v  prometu  pozivamo k previdnosti. Zaradi nizkih temperatur soceste  ponekod  lahko  poledenele,  sicer pa je asfalt povsod hladen in pot ustavljanja  zato  daljša.  Vozniki, vozite trezni, s prilagojeno hitrostjovožnje,  po svoji strani ceste, na zadostni oddaljenosti od roba vozišča in na  ustrezni  varnostni razdalji. Upoštevajte, da so na cestah še posameznikolesarji, ki naj bodo tudi sami zelo previdni in vidni.

Včeraj, nekaj pred 20. uro je na Jadranski cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena peška in voznik osebnegavozila. Nesrečo je povzročila peška, ki je nenadoma stopila na vozišče v trenutku, ko se je po njej pravilno pripeljal voznik osebnega vozila, ki je zato s sprednjim delom trčil v peško. V nesreči je bila peška huje poškodovana, vendar njeno življenje ni ogroženo. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UKC Ljubljana, izdan pa ji je bil plačilni nalog.

V torek, okoli 9. 30 ure je v centru Ivančne Gorice prišlo do prometne nesreče, ker voznica osebnega vozila ni upoštevala prednosti in na prehoduza pešce trčila v peško, ki je pravilno prečkala vozišče. Peška je bila v nesreči lažje poškodovana, voznici pa je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj okoli, 2.30 ure je na Cesti Ljubljanske brigade v Ljubljani voznikosebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom inzato trčil v tri parkirana vozila. Policisti so ugotovili, da je vozil brezveljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0.68 mg/l), zatomu je bilo vozilo zaseženo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. V nesreči ni bil nihče poškodovan.

Zadnje novice

Sorodne vsebine