-2.4 C
Ljubljana
sobota, 28 januarja, 2023

Krepko nadelan se je zaletel in si prislužil ovadbo

 

Piše: C. R.

Novomeška policijska uprava poroča o številnih tempiranih bombah na cesti. Očitno tudi po koncu pasjih dni na slovenskih cestah strašijo ljubitelji maliganov. 

V Brežicah se je okoli četrtek ure popoldne 60-letni voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilno strani vožnje zaletel v drugo vozilo. V nesreči se je lažje poškodovala 58-letna voznica tega vozila. 60-letniku so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,20 mg/l (tj. skoraj 1,5 promila) alkohola v izdihanem zraku. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu ga bodo kazensko ovadili. O primeru so obvestili tudi dežurno preiskovalno sodnico in dežurnega okrožnega državnega tožilca. Za očitano kaznivo dejanje je zagrožena denarna kazen ali kazen zapora do treh let in prepoved vožnje motornega vozila.

Metliški policisti so popoldne v Rosalnicah ustavili 17-letnega voznika neregistriranega in precej poškodovanega osebnega avtomobila Mercedes Benz A168. Mladoletnik ni imel vozniškega dovoljenja, na avtu pa so bile ljubljanske tablice, ki niso pripadale ustavljenemu vozilu. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki ni pokazal prisotnosti alkohola. Vozilo so mu zasegli in na sodišče poslali obdolžilni predlog za pet kršitev zakona o pravilih cestnega prometa ter zakona o motornih vozili. Očitajo mu tudi prekršek vožnje z vozilom v naravnem okolju.

Novomeški policisti so nekaj pred osmo zvečer  posumili, da 36-letni voznik, ki so ga imeli že pred tem v postopku zaradi kršitve javnega reda in mira v gostinskem lokalu v Novem mestu, ne vozi trezen. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,85 mg/l (skoraj dva promila) alkohola v izdihanem zraku. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, ga pridržali, avto, ki je ostal sredi ceste pa je odstranila avtovleka.

Na Šmihelski cesti v Novem mestu je ob osmih zvečer 49-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste in se prevrnil. Po prvih ugotovitvah ogleda je najprej zapeljal na levo stran ceste, nato na travnato površino nato pa se po petnajstih metrih zaletel v kup kamenja. Voznik ni bil zgovoren,  zaradi znakov opitosti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,11 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Očitajo mu dva prekrška iz zakona o pravilih cestnega prometa ter dva iz zakona o voznikih. Lažje poškodbe so mu oskrbeli v bolnišnici, nato pa so ga domači odpeljali domov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine