23.8 C
Ljubljana
nedelja, 28 maja, 2023

Krepko nabrkljan ni zmogel normalno speljati skozi krožišče

Piše: C. R. 

PU Novo mesto sporoča, da so bili v soboto nekaj pred 21. uro brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči v krožnem križišču v Brežicah.

Ugotovili so, da je 35-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti v krožišču izgubil oblast nad vozilom, zapeljal čez robnik in obstal na sredinskem otoku. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 1,17 miligramov (ca. 2,4 promila) alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti PP Črnomelj so bili isti dan okoli 11.30 obveščeni o prometni nesreči z udeležbo motorista in voznikov dveh osebnih avtomobilov pri kraju Rožanec. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 23-letni voznik osebnega avtomobila, ki je z namenom prehitevanja zapeljal levo in trčil v motorista, ki je prehiteval njegov avtomobil. Motorist je po trčenju padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog. 55-letnemu motoristu, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so motor zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti PP Krško so med kontrolo prometa v Krškem 19. 3. zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Citroen berlingo. Ugotovili so, da 32-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,42 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine