2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Kranjski policisti so pridržali alkoholno omamljenega moškega, ki se je na javnem kraju nedostojno vedel do občanov

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:


– 3 obvestila o prometnih nesrečah z materialno škodo;

– po 3 prijave kršitev javnega reda in miru na javnem kraju in v zasebnem prostoru;

– s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.

Dogodki:

– Kranjski  policisti  so včeraj pridržali moškega, ki se je na javnem kraju  nedostojno  vedel do občanov, s kršitvijo pod vplivom alkohola pa  je  nadaljeval tudi v policijski intervenciji. Proti njemu poteka prekrškovni postopek.

– Jeseniški  policisti  so včeraj obravnavali prijavo ponujanja stvari otrokom  v  okolici  Jesenic.  Moški  je  bil  izsleden. Kakršno koli škodljivo   ravnanje   ni   bilo   ugotovljeno.  Domačin  je  otrokom dobronamerno  ponudil  reklamne  majice,  ki  so  ostale  s športnega dogodka.

– Jeseniški  policisti so včeraj obravnavali prijavo odmetavanja snega na  cesto.  Domačin je čistil dovoz, pri čemer je nekaj snega odpadlo tudi  na rob ceste, kar je odstranil. Do ogrožanja ni prišlo. Moškem je bilo izrečeno opozorilo.

– Blejski  policisti  so  včeraj  s  prostovoljnimi  gasilci  in nujno medicinsko  pomočjo  pomagali obnemogli osebi v stanovanju. Odpeljana je bila v zdravstveno ustanovo.

– Opozarjamo na pojav vlomov v stanovanjske objekte. Storilci iščejo predvsem zlatnino in denar, izkoriščajo pa odsotnost lastnikov.

Najbolj kritičen čas je približno od pete ure dalje. Kdor ima tehnično varovanje, naj ga dosledno uporablja. Glej tukaj!

Opozorilo,  Zlata lisica: Kdor se bo ta vikend odpravil v Kranjsko Goro, ga zaradi  smučarskega  tekmovanja  kontrola čaka že na izvozu iz avtoceste na Hrušici.  V  soboto  in  nedeljo  bo  v  Kranjski  Gori  potekalo smučarsko tekmovanje  za  Zlato lisico. Policija je zato že danes začela z izvajanjem poostrene kontrole, ki se bo v smeri Kranjske Gore začela že na Hrušici. Za izvedbo   nalog   policije  bo  skrbelo  večje  število  policistov,  svojo varnostno-rediteljsko službo pa bo na območju tekmovališča zagotavljal tudi organizator.  Smučarsko  tekmovanje  je  dogodek  zaprtega tipa, gibanje na prireditvenem  prostoru  pa  bo dovoljeno samo organizatorju in tekmovalnim ekipam.  Predvidena  je  tudi zapora kolesarske poti od bencinskega servisa Petrol v Podkorenu do tekmovališča. Gre za površino, ki je med vikendi zelo obremenjena s pešci in predstavlja glavno rekreativno povezavo med Kranjsko Goro  in  Ratečami.  Ker  prehod  skozi območje ne bo dovoljen, rekreativce pozivamo,  da  se ta vikend peš ne odpravljajo po tej kolesarski poti, niti naj  se  v  okolici  ne zadržujejo na javnih površinah in cesti. Pozivamo k spoštovanju ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa. V kombinaciji s preventivnimi ukrepi so odločilnega pomena. Glej tukaj!

Kriminaliteta 

Na  Kokrici  so  policisti obravnavali tatvino žlebu manjše vrednosti, na Cesti na Brdo v okolici Kranja pa vlom v stanovanjski objekt.

Vir: PU Kranj

Zadnje novice

Sorodne vsebine