1.2 C
Ljubljana
nedelja, 29 januarja, 2023

Kranjski policisti imeli pester dan in noč

Piše: C. R. 

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 50 klicev: osem s področja kriminalitete, od tega o enem vlomu v stanovanjsko hišo, 20 s področja prometne varnosti, od tega o eni prometni nesreči s telesnimi poškodbami in osmih z materialno škodo, tri s področja javnega reda in miru na javnem kraju, enem dogodku in dveh povoženih divjadih.

Kriminaliteta:
Radovljiški policisti so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je nasilno vstopil skozi vrata v notranjost in si protipravno prilastil gotovino. Policisti zbirajo obvestila.

Prometna varnost:
Kranjski policisti so obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in otrok na skiroju, ki je cesto prečkal na prehodu za pešce. Okoliščine kažejo na nepravilno vožnjo voznika pred prehodom za pešce. Obravnavali so še voznika, ki je na križišču izsilil prednost voznici. Policisti v obeh primerih vodijo prekrškovni postopek.

Na območju Tržiča se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo v kombinaciji z alkoholom, ki jo je povzročil voznik osebnega avtomobila, zaradi neprilagojene hitrosti. Zapeljal je na robnik ceste, trčil v prometni znak in drog javne razsvetljave. Rezultat preizkusa alkoholiziranosti je bil 0,45 mg/l. Policisti vodijo prekrškovni postopek. Prometni policisti so na območju Kranja obravnavali prometno nesrečo med voznikom avtobusa in tovornega vozila s polpriklopnikom. Nastala je materialna škoda. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski  policisti  so  obravnavali  voznika  osebnega vozila, ki je vozil neregistrirano  vozilo  in odklonil preizkus alkoholiziranosti. Prepovedali so  mu  nadaljnjo  vožnjo  in odredili pridržanje do 12 ur. Za njega vodijo prekrškovni postopek.

Škofjeloški policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,39 mg/l) in brez vozniškega dovoljenja. Zaradi vožnje brez izpita, so mu zasegli vozilo in za oba prekrška vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, ki ga je vozil brez vozniškega dovoljenja. Odrejen mu je bil hitri test na prepovedano drogo, ki je bil pozitiven. V nadaljevanju so mu odredili strokovni pregled, ki ga je odklonil. Zaradi vožnje brez izpita, mu je bilo vozilo zaseženo. Za oba prekrška vodijo prekrškovni postopek.

Prav tako so zasegli vozilo vozniku, ki ga je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, tudi prometni policisti in vodijo prekrškovni postopek.

Policisti bodo vsakodnevno še naprej preverjali psihofizično stanje voznikov vozil. Želimo doseči, da bi se vsak posameznik, zavedal svojih ravnanj v cestnem prometu in upošteval prometne predpise. Zaskrbljujoče je dejstvo, da vozniki, kljub različnim aktivnostim policije in drugih institucij, ki osveščamo, da je vožnja pod vplivom alkohola in prepovedane
droge prepovedana in posledično nevarna do vseh udeležencev v prometu, še
vedno vozijo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog in brez vozniških dovoljenj!

Ponovno vsem voznikom in voznicam svetujemo, da ne sedete za volan pod vplivom alkohola ali prepovedanih drog. Več nasvetov si lahko preberete na:
https://bit.ly/3NSG6V8

Dogodki:
Kranjski policisti so bili obveščeni o poškodovani plinski napeljavi pri gradbenih delih. Gasilci so zaprli glavni ventil za plin. Zaprto je bilo ožje območje in preventivno napotene osebe iz dveh stanovanjskih hiš. Po prvih podatkih ni bil nihče poškodovan, policisti nadaljujejo z zbiranjem poliobvestil in vodijo postopek.

Divjad je bila povožena na območju Kamne Gorice in Bleda.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine