12.2 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Kradli kot srake, tudi gradbene kamere in kolesa s parkiranega porscheja

Danes malo pred peto uro zjutraj so bili pomurski policisti obveščeni o vlomu v bencinski servis v Križevcih pri Ljutomeru.

 

Po zbranih obvestilih in opravljenem ogledu kraja kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno, da neznanemu storilcu ni uspelo odtujiti ničesar in je s tem dejanje ostalo pri poskusu vloma. Z načinom storitve je bila povzročena materialna škoda v višini okrog dva tisoč evrov. Policisti in kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri izsleditve storilca.

V naselju Brezov Log v Novem mestu je popoldne nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in vlomil v dve stanovanjski hiši. Iz ene hiše ni ničesar odtujil,   v drugi pa je pregledal prostore in našel ter odtujil zlat nakit in prenosni računalnik. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli tri tisoč evrov škode.

V Šenčurju je bilo včeraj v popoldanskih urah vlomljeno v stanovanjsko hišo. Odtujen je bil nakit manjše vrednosti. Tržiški policisti pa so obravnavali prijavo tatvine denarnice iz odklenjenega osebnega avtomobila.

Vlamljali so tudi v Ljubljani Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov. V Kočevju je bilo vlomljeno v nenaseljeno hišo, od koder je neznani storilec odtujil različne barvne kovine in električne vodnike. Lastnika je oškodoval za okoli tisoč evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili gotovino in cigarete. Povzročeno je bilo za okoli 1.300 evrov škode. Prav tako je bilo v Mostah vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili gotovino. Povzročeno je bilo za okoli 500 evrov škode.

V Jelšanah pri Ilirski Bistrici je nekdo vstopil v hišo in ukradel gotovino. V Pivki pa je nekdo vlomil v hišo in prav tako ukradel nekaj gotovine iz denarnice na kuhinjskem pultu.

V Portorožu je nekdo včeraj ponoči s parkiranega osebnega avtomobila Porsche Cayenne ukradel prednji dve in zadnje desno kolo, prednja žarometa ter zadnjo luč s kamero. Škode je za približno 15.000 evrov.

Na gradbišču pri Divači so neznanci ukradli dve kameri, vredni 500 evrov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine