9 C
Ljubljana
sobota, 1 aprila, 2023

Kradli kolesa – ste tudi vi ostali brez?

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel štiri obvestila o prometnih nesrečah, pet prijav o kršitvi predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter dve v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj poškodovanje tuje stvari.

 

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami in eno, ki jo je voznik povzročil z vožnjo pod vplivom alkohola. Na območju Kranja sta popoldan trčila voznik osebnega avtomobila, ki na križišču ni upošteval pravil o prednosti, in kolesarka, ki je peljala po pločniku. Kolesarka je utrpela lahke telesne poškodbe. Prekrškovni postopek policisti vodijo proti obema. Okoli 18. ure sta na Bledu trčila osebni avtomobil in tovorno vozilo. Dve udeleženki sta utrpeli lahke telesne poškodbe. Zaradi nesreče je bila cesta krajši čas zaprta, promet pa oviran.

Prometna nesreča voznika pod vplivom alkohola pa se je zvečer zgodila na območju Šenčurja. Voznik, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,39 mg/l alkohola, je v krožišču zaradi neustrezne varnostne razdalje trčil z drugim voznikom osebnega avtomobila. V nesreči je nastala samo materialna škoda.

Na območju Škofje Loke sta bili včeraj, 17.7., med 16. in 17. uro v bližini Okrepčevalnice “Nace” v Breznici pod Lubnikom odtujeni dve gorski kolesi višjega cenovnega razreda. Gre za polno vzmeteni gorski kolesi znamke WILDCARD, tip 27,5″ XT, črne barve, serijskih številk: AS16040045 in kolo CANYON, tip LUX CF 9.9, črne barve, s serijsko številko: M3115A14G0719A30. Če ima kdo informacije o kolesih, naj jih prosimo sporoči policiji na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Na območju Šenčurja sta včeraj sredi popoldneva dva državljana Poljske domačine nagovarjala in jim vsiljivo ponujala popravilo žlebov. Bila sta vztrajna in po podatkih prijavitelja, zelo nadležna. Prijavo je podal občan, ki je to okoliščino opazil pri starejšem sosedu.

Policisti so na podlagi hitre in celovite informacije osebi izsledili, do oškodovanja ni prišlo, o ravnanju tujcev pa so obveščali pristojno službo finančne uprave. V preteklosti so bili obravnavani primeri, ko so občani sprejemali take ponudbe, zneski storitev in materiala pa so po opravljenem poslu močno presegali sprejemljivo ceno. Šlo je za dejanja, v katerih so naključne osebe zavajale predvsem starejše občane in jim ponujale menjavo žlebov po določeni ceni, ki pa je bila po zamenjavi oziroma po opravljeni storitvi znatno višja od dogovorjene. V izogib tovrstnim sumom oškodovanj zato svetujemo predhodno preveritev ponudbe pri specializiranih obrtnikih in rahlo zadržanost do naključnih poslov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine