11.4 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Kradli denar in zlat nakit

V Sevnici je med 22. 1. in 23. 1. nekdo skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za 1000 evrov.

 

Dopoldne je v kraju Piršenberg na območju Brežic nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in zlat nakit ter lastnika oškodoval za okoli 2500 evrov.

Na parkirnem prostoru v Šmarjeških Toplicah je v popoldanskih urah neznanec z razbijanjem stekla vlomil v osebni avtomobil in odtujil torbico z denarjem, dokumenti in bančnimi karticami. Torbico je oškodovanec odložil pod prednji sedež.

V zadnjem mesecu smo na parkirnih prostorih na območju Dolenjske in Posavja ponovno obravnavali več primerov vlomov v avtomobile. Ugotavljamo, da so bili v vseh primerih žrtve tisti vozniki, ki so na vidnih mestih v vozilih nezavarovane pustili različne predmete.

Storilci so v vozila vlamljali predvsem v večernih in nočnih urah na način, da so razbili stekla na vozilu in poleg odtujenih predmetov povzročili tudi premoženjsko škodo na vozilu: Občane ponovno pozivamo k upoštevanju osnovnih samozaščitnih ukrepov, s katerimi lahko bistveno zmanjšajo tveganje, da postanejo žrtev kaznivega dejanja.

Vsem svetujemo, da v vozilih brez nadzora ne puščajo predmetov, saj v takem primeru lahko hitreje postanejo žrtev vlomilcev. Tudi predmeti v vrečki ali torbici, ki sicer niso dragoceni, so lahko vaba za storilce, škoda na vozilu pa bo v tem primeru večja, kot je vrednost odnesenih predmetov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine