19.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Kradli bakrene cevi in električne instalacije

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel devet obvestil o prometnih nesrečah, eno prijavo o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter dve v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.

 

Nesreče s poškodbami. Gorenjski policisti so minuli dan obravnavali štiri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. Že okoli 8.40 ure je bil pred kranjsko gimnazijo zbit kolesar, pri čemer je neznana voznica, ki je vanj trčila, odpeljala s kraja. Policisti jo še iščejo. Približno uro kasneje je na Soriški planini zaradi neprilagojene hitrosti vožnje v ovinku padel motorist, sredi popoldneva sta na Bledu trčila kolesar in voznik kombija, okoli 21. ure zvečer pa so policisti obravnavali še prometno nesrečo na cesti Lesce – Bled. Voznik, ki je osebni avtomobil vozil iz Bleda proti Lescam, je pri Šobcu zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v nasproti vozeč osebni avtomobil. Promet je bil dve uri oviran.

Udeleženci v teh nesrečah so po podatkih policije utrpeli lahke telesne poškodbe, proti povzročiteljem pa se vodijo prekrškovni postopki.

Vzrok prometnih nesreč so večinoma povezani z neprilagojeno hitrostjo vožnje, neupoštevanjem pravil o prednosti ter nepravilno stranjo in smerjo vožnje, kar so dejavniki, ki se pojavljajo tudi pri najhujših prometnih nesrečah. Zato pozivamo udeležence v prometu, naj upoštevajo prometna pravila in se izogibajo ravnanjem, ki lahko povzročijo nesrečo.

***
Kriminaliteta. V Lescah so policisti obravnavali tatvino bakrenih cevi in električnih instalacij v vrednosti nekaj tisoč eurov, na Cesti revolucije na Jesenicah pa je bilo vlomljeno v klet iz katere storilec ni odtujil ničesar.

Policisti so obravnavali še poškodovanje vetrobranskega stekla na Planini v Kranju na osebnem avtomobilu in tatvino meglenk z avtomobila na Hrušici.

***
Jesenice – Golnik. Jutri bo v okviru 4. teka gorenjskih bolnišnic na cesti od Jesenic do Golnika več tekačev. Kontaktna oseba za informacije dogodku je janez.to[email protected] Prilagamo traso in časovnico s podatki organizatorja, kdaj in kje bodo tekači na cesti. Voznike na teh odsekih pozivamo k previdnosti.

Zadnje novice

Sorodne vsebine