-1.4 C
Ljubljana
sreda, 1 februarja, 2023

Kradel kozmetične izdelke, povožena divjad, poškodovana motoristka, pogrešani Italijan

Včeraj,  12. septembra ob 16.55 uri, so policisti PP Ajdovščina obravnavali tatvino  v eni od trgovin v Ajdovščini. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec,  star  približno  40  let,  v  popoldanskih  urah izvršil tatvino različnih  kozmetičnih  izdelkov  v  skupni  vrednosti 256 evrov.

Odgovorna oseba  gospodarske  družbe  je v zvezi z omenjeno tatvino podala predlog za pregon, zato bodo policisti PP Ajdovščina po zaključku preiskave na podlagi vseh  ugotovljenih  dejstev  podali  kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici

Povoženje divjadi

Včeraj,  12. septembra ob 21.14 uri, je bila policija obveščena o povoženju divjadi  (jelen)  blizu  naselja  Čiginj  (Občina  Tolmin) s strani voznika osebnega  avtomobila  (znamke  BMW). Omenjena divjad je po trčenju na kraju poginila,  kasneje  so  za  poginulo  žival  poskrbeli  lovci. Policisti so omenjeni primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjamo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo   v  večernih  oz.  jutranjih  urah,  zato  velja  opozorilo  vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno  prometno  signalizacijo  oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali  skozi  gozdove  ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo.

Poškodovana nemška motoristka

Danes,  13.  septembra  ob  12.48  uri,  so policisti PP Tolmin obravnavali prometno nesrečo II. kategorije v Tolminu (Rutarjeva ulica) in v kateri sta bila  udeležena  dva  nemška  voznika  motornih koles. Po prvih podatkih je 74–letni  motorist,  vozil  iz smeri centra Tolmina proti Peršetom. V levem ostrem  ovinku  (nad  industrijsko  cono)  je  slednji  med vožnjo padel po vozišču.  Kasneje je bilo ugotovljeno, da je njegovo motorno kolo zadelo ob varnostno  ograjo  in  ga  odbilo  nazaj  na  vozišče.  Takrat  je  za njim pripeljala  voznica motornega kolesa (tudi državljanka Nemčije), ki ga je z motornim  kolesom  sicer  skušala  obvoziti,  vendar  je  trčila v omenjeno motorno  kolo.  Predvidoma lažje poškodovano motoristko so še pred prihodom policistov  reševalci  NMP  ZD  Tolmin odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Poleg policistov PP Tolmin in tamkajšnjih reševalcev so  na  kraju  nezgode  posredovali  tudi  gasilci  PGD  Tolmin.  Policisti nadaljujejo  z  zbiranjem  obvestil glede vseh okoliščin prometne nesreče z udeležbo tujih motoristov.

Pogrešani italijanski državljan

Na  širšem  območju  Vojskega se od jutranjih ur dalje tudi danes nadaljuje obsežna  iskalna  akcija  pod  vodstvom  PP  Idrija. Pogrešanega 75-letnega italijanskega  državljana  tudi  danes  (tretji  dan  zapored) iščejo poleg policistov  PP  Idrija  in  policistov  gorske  policijske  enote  iz  treh policijskih  uprav  (PU  Nova  Gorica, PU Kranj, PU Ljubljana) tudi gasilci (PGD  Vojsko, PGD Spodnja Idrija, PGD Idrija), reševalci z reševalnimi psi, pripadniki GRS Tolmin in domačini (skupno približno 55  ljudi). Pogrešani 75-letni italijanski državljan v tem trenutku še ni bil najden.

Vir: Policijska uprava Nova Gorica

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine