10.7 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Kradejo tudi s pretvezo ter goljufajo – pazite se prodajalcev »od vrat do vrat«

Tudi minulo noč so vlamljali kot nori. Na območju Most je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil prenosni in tablični računalnik. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov. Na Lavrici je bilo preko vikenda vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnik je bil oškodovan za okoli 300 evrov.

 

Na Tržaški cesti v Ljubljani je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo. Lastnika je oškodoval za okoli 2.500 evrov. Na območju Most je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Nastalo je za okoli 200 evrov škode. Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v trgovini, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Nastalo je za skupno okoli 200 evrov škode. Na Šmartinski cesti v Ljubljani je bilo vlomljeno v trgovino, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Nastalo je za okoli 3.000 evrov škode.

Lendavski policisti pa so na drugem koncu Slovenije obravnavali tatvino mobilnega telefona. Na počivališču v Murski Soboti je neznanec vlomil v parkirano tovorno vozilo in iz njega odtujil prenosni računalnik.

Na avtocestnem postajališču Ravbarkomanda je nekdo iz avtomobila državljana Švice ukradel denar in tri mobilne telefone (2 x IPhone in 1 x Samsung), iz kombija pa državljanu Slovenije torbico z dokumenti in denarjem ter mobilnim telefonom.

Policisti so bili včeraj obveščeni tudi o goljufiji, ki je bila izvršena v dopoldanskem času na območju Domžal. Neznana storilka je na domu zamotila oškodovanko s pogovorom in predstavitvijo medicinskih pripomočkov, nato pa jo spravila v zmoto in v zameno kot garancijo za nakup medicinskega pripomočka   od nje pridobila nakit večje vrednosti. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V Škofji Loki je tujec glede na prijavo včeraj v prodajo krajanu ponujal posodo. Škofjeločan ga je odslovil. Tujca policisti niso izsledili, opozarjamo pa na previdnost pri poslih od vrat do vrat ali z naključnimi prodajalci, ker je v preteklosti prihajalo do primerov, ko kupljena stvar ni bila pričakovane kvalitete ali pa je bil predmet sumljivega izvora.

Policisti so včeraj prejeli prijavo, da je neznani storilec minuli petek okrog 12. ure na parkirišču trgovskega centra v Lendavi madžarski državljanki iz nezaklenjenega osebnega avtomobila odtujil mobilni telefon in različne dokumente. Nastalo je za okrog 1000 evrov škode.

Policisti smo včeraj prejeli prijavo tatvine traktorja, ki ga je imel občan parkiranega pri znancu. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v mesecu juliju v Radmožancih odtujil kmetijski traktor znamke STEYR, tip 180, neregistriran, zelene barve, letnik 1952. Skupaj s traktorjem je odtujil tudi krožne brane, ki so bile priklopljene k traktorju. Nastalo je za okrog 2.500 evrov škode.

Murskosoboški policisti so nedavno občanu zaradi utemeljenih razlogov, da je bilo storjeno kaznivo dejanje tatvine zasegli dve kolesi. Eno kolo so policisti na podlagi obvestila vrnili. Eno kolo pa se še hrani na Policijski postaji M. Sobota. V kolikor kdo kolo pogreša naj se oglasi na Policijski postaji M. Sobota, Ulica arhitekta Novaka 11.

Zadnje novice

Sorodne vsebine