6.7 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Kradejo kot srake, tudi na drzen način!

V Piranu je nekdo ponoči ukradel moped znamke Piaggio, tip ZIP25, črnebarve, reg. št. KP7C-J1, ki je bil parkiran v Piranu na Vodnikovem trgu.    Pod sedežem je imel oškodovanec še prometno dovoljenje za moped in dva ključa stanovanja. Pozno popoldan so otroci na PP Izola prinesli denarnico s prometnim dovoljenjem ukradenega mopeda, kose mopeda pa so našli so med   trtami v Jagodju. Policisti zbirajo informacije.          

                                          

V Izoli, v eni od hotelskih restavracij, je med kosilom nekdo ženski ukradel denarnico z gotovino.                                             

Veliko vlomov beležijo ljubljanski policisti. V Mostah je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Materialna škoda znaša nekaj sto evrov. Na Šmartinski cesti je bilo vlomljeno v garderobne prostore poslovnega objekta, od koder je bil odtujen nahrbtnik z oblačili in denarnico. Materialna škoda znaša okoli 250 eurov.Na območju PU Ljubljana so policisti obravnavali 5 vlomov v vozila, iz katerih so neznanci odtujili predvsem denar in osebne predmete (oblačila, prenosnik). V enem primeru so odtujili delovno orodje.

Včeraj, okoli 18.15 so bili policisti obveščeni o vlomu v vozilo v Iškem Vintgarju, kjer je oškodovanec opazil, da se je s kraja sunkovito odpeljalo osebno vozilo Renault Laguna, zelene barve, v njem pa naj bi bilo več oseb. Policisti so vozilo, v katerem so bile štiri osebe, kmalu izsledili in za nujno potreben čas vsem štirim osumljencem (drž. R Slovenije) odvzeli prostost. Policisti so po zaključenem postopku osebe izpustili, nadaljujejo pa s preiskavo. Odtujeni predmeti (nahrbtnik z vsebino) iz vloma niso bili najdeni.

Včeraj okoli 16. ure so bili obveščeni o tatvini nakita iz stanovanja. Policisti so ugotovili, da je istega dne okoli 10. ure na Linhartovi cesti v Ljubljani, do stanovanja oškodovanke pristopila neznana ženska, ki je promovirala medicinske pripomočke. Oškodovanka jo je povabila v stanovanje, med predstavitvijo izdelka pa je neznana storilka izkoristila nepozornost oškodovanke in ji v tem času odtujila nakit. Opis neznane ženske: stara okoli 40-50 let, močnejše postave, visoka okoli 155-165 cm, srednje dolgih temnih las.

Občanom policija svetuje, da so previdni, predvsem pa pozorni  na osebe, ki pridejo na dom, se izdajajo za prodajalce raznih zdravstvenih pripomočkov in s tem pridobijo zaupanje, da lažje vstopijo v notranjost. V nekem trenutku izkoristijo nepozornost oškodvanca in ga okradejo.

V  Gorenjem  Maharovcu  je  med  7.  7.  in  10.  7.  izkoristil  odsotnost stanovalcev  in  skozi  balkonska  vrata  vlomil  v  dve stanovanjski hiši. Odtujil  je  zlat nakit in z vlomi in tatvino povzročil za okoli 8000 evrov škode.

Brežiške  policiste  je  11.  7.  občan  obvestil,  da  mu  je  z  dvorišča stanovanjske  hiše  v  Gorenjih Skopicah neznanec ukradel kolo. Takoj so se odzvali, preverili okoliščine in pri Vihrah izsledili in prijeli 50-letnega storilca. Kolo so zasegli in ga vrnili lastniku, osumljenca pa bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Zadnje novice

Sorodne vsebine