22 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Košare na kolesih so raj za drzne tatove!

Piše: C. R. 

Vse pogostejši pojavi drznih tatvin kažejo nov trend: že najmanjša neprevidnost lahko postane glavobol. To velja tudi za kolesarjenje. 

V petek okoli 18. ure so namreč v Bežigradu klicali na pomoč policiste zaradi drzne tatvine. Ugotovljeno je bilo, da je občanka vozila kolo po ulici, v sprednji košari pa je imela torbico. Od zadaj jo je obvozil s kolesom neznan mlajši moški, oblečen v črno, ki je izkoristil ugodno priložnost, stegnil roko in pograbil torbico, v kateri je po vsej verjetnosti imela bančne  kartice, osebne dokumente in morda tudi kakšen mobilni telefon.

Še preden se je neprevidna občanka zavedla, kaj se je zgodilo, je zlikovec pognal pedala in pobegnil neznano kam. Policisti še zbirajo obvestila  in  okoliščine, ki bi pripomogle k izsleditvi storilca in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo. Vendar  praksa kaže, da storilcev tovrstnih kaznivih dejanj policija večinoma ne najde.

Škoda zaradi drzne tatvine znaša najmanj poldrugega tisočaka, če pa si bo zlikovec postregel še s kakšno bančno kartico, se utegnejo posledice drzne tatvine še podeseteriti.

Zato bodite skrajno previdni tudi na kolesu in čuvajte svojo lastnino. Tega ne bo nihče naredil namesto vas. Zaradi krize z dvigom cen hrane in energentov bo namreč drznih tatov vedno več, na kriva pota odhajajo tudi mnogi, ki sicer ne bi, a ko se jim sredi krize ponudi priložnost, se jim zdi škoda, da je ne bi izkoristili…

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine