11.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 20 maja, 2024

Koprčan, za katerim je bilo razpisano prijetje s privedbo v zapore, napadal kriminaliste

Včeraj ob 16.30 so kriminalisti v Kopru opazili vozilo tujih registrskih številk in v njem kot voznika prepoznali 30-letnega Koprčana, za katerim je bilo razpisano prijetje s privedbo v zapore. Voznik je vozilo ustavil na Jenkovi ulici v Kopru, kjer so kriminalisti izvedli identifikacijski postopek in ga zaradi varne izvedbe privedbe v zapore tudi vklenili.

 

Koprčan si je nato s silo telesa snel lisice z ene roke in z njimi udaril kriminalista v glavo, nato pa poskušal zbežati. Kriminalisti so ga po nekaj metrih prijeli, obvladali in ponovno vklenili. V tem času je kriminaliste obstopila skupina več oseb, ki so z nedostojnim vedenjem in vpitjem poskušale odvrniti kriminaliste od izvedbe uradnega dejanja. Zaradi zagotovitve varnosti postopka je na kraj prijetja takoj prispelo še več policijskih patrulj, zato se je večji del skupine oseb razbežal, nekaj od njih pa je bilo na kraju postopka identificiranih in se bosta v nadaljevanju ugotavljali njihova vloga ter odgovornost za storitev kaznivega dejanja oz.
prekrška.

30-letniku je bila na kraju odvzeta prostost po določilih Zakona o kazenskem postopku in je osumljen kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi (po tretjem odstavku 299. člena Kazenskega zakonika), za katero je predvidena kazen zapora od enega do petih let. Po zaključenih postopkih je bil ob 23. uri priveden in predan v ZPKZ Koper.

V postopku je bilo še ugotovljeno, da je Koprčan vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu policisti zasegli osebno vozilo. Zanj bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče v Kopru.

V postopku sta bila zaradi napada lažje poškodovana dva kriminalista, ki jima je bila nudena zdravniška pomoč v ZD Koper.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine