15.4 C
Ljubljana
nedelja, 16 junija, 2024

(KOPER) Dramatično rogoviljenje na cesti zaradi nekdanje partnerke – robavs povozil tudi 44-letno kolesarko, ki je naključno pripeljala mimo

Piše: C. R. 

Ob 17.51 so bili policisti s strani občana obveščeni, da ga je v Dobravi nad Strunjanom napadel znanec. Slednji je z vozilom trčil tudi v kolesarko in se nato s kraja odpeljal.

Policisti so na kraju ugotovili, da je 57-letni moški z vozilom prehitel drug osebni avtomobil, v katerem se je kot sopotnica nahajala njegova nekdanja 52-letna partnerica, medtem ko je vozilo vozil njen 44-letni sorodnik. 57-letni moški je nato s svojim vozilom močno zavrl, se ustavil in izstopil iz vozila. Pristopil je do drugega, nasilno zaustavljenega vozila, odprl voznikova vrata in iz vozila poskušal izvleči 52-letno žensko. Navedeno mu ni uspelo, saj je 52-letni ženski iz vozila uspelo zbežati.

Za tem se je 57-letni moški usedel nazaj v svoje vozilo in zapeljal vzvratno, pri čemer je s svojim vozilom trčil v za njim stoječe vozilo, ki ga je nazaj potiskal približno 30 metrov. Po opisanem trku je 57-letni moški zapeljal naprej in z vozilom poskušal povoziti 44-letnega moškega, ki je stal ob vozišču, vendar je ta pravočasno odskočil. Zatem je 57-letni moški trčil v 44-letno kolesarko, ki se je naključno pripeljala mimo. Ta je pri tem padla po vozišču in se lahko telesno poškodovala. Po opisanem se je 57-letni moški s kraja odpeljal in se naslednjega dne sam oglasil na eni izmed policijskih postaj v Ljubljani, kjer so mu policisti odvzeli prostost in odredili 48-urno policijsko pridržanje.

Na podlagi naročila Okrožnega državnega tožilstva v Kopru, katero usmerja predkazenski postopek, bo osumljeni 57- letni moški s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, zaradi podanega utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj nasilništva, poskusa uboja, grožnje, poškodovanje tuje stvari in nevarne vožnje v cestnem prometu.

Glede na veliko število kaznivih dejanj ter prekrškov je mogoče pričakovati, da bo rogovilež dobil zajeten šop položnic in zelo verjetno tudi zaporno kazen. Pa tudi izpit mu bo šel seveda po gobe.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine