7.4 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Kontrole na avtocesti: Vozili tudi pod vplivom alkohola

Minulo nedeljo ter v torek in sredo so policisti PU Kranj na Torovem  izvajali poostreno kontrolo prometa. V dveh primerih je bil nadzor izveden   s   cestninskimi  nadzorniki  DARS,  nadzori  pa  so  potekali  s preusmeritvijo  vsega  prometa  na  nadzorno točko. Na preusmeritev so bili vozniki  opozorjeni s prometno signalizacijo.

V nedeljo se je mimo nadzorne točke  odpeljalo  19  voznikov,  v  torek  12, včeraj 27. Proti voznikom so policisti uvedli prekrškovne  postopke zaradi neupoštevanja  prometne signalizacije.  Eden od kršiteljev včeraj je bil tudi brez veljavnega vozniškega  dovoljenja  in pod vplivom alkohola. Z nadzori na tak način, ki sicer ni nov in se je že večkrat izvajal, bodo policisti še nadaljevali.

Zato voznike opozarjajo, naj spremljajo prometno signalizacijo in upoštevajo prometna pravila.

Spremenljiva prometna signalizacija

Voznike  se  o  stanju na cestah med drugim obvešča s spremenljivo prometno signalizacijo.  Sem  spadajo  portali, polportali,  spremenljivi  prometni znaki.  Z  njimi  se  obvešča  voznike  o  prometnih nesrečah, dogodkih ali preusmeritvah  prometa  zaradi nadzora. Vozniki so se dolžni ravnati po tej prometni signalizaciji. Globa za prekršek znaša 160 eurov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine