13 C
Ljubljana
nedelja, 24 oktobra, 2021

Kolesarka trčila v avtobus

Piše: C. R.

Včeraj zjutraj je 75-letna ženska kolesarila po kolesarski stezi ob Zagrebški cesti na Ptuju, v smeri naselja Pobrežje. Na Zagrebški cesti je iz kolesarske steze zapeljala levo na vozišče, kjer je ravno takrat, vzporedno z njo, po vozišču pravilno pripeljal 65-letni voznik avtobusa.

Kolesarka je s krmilom kolesa trčila v avtobus zaradi česar jo je odbilo v desno, nato pa je padla in se hudo telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v SB Ptuj.

Policisti bodo kolesarki izdali plačilni nalog in poslali poročilo pristojnemu tožilstvu.

Spodaj so objavljene še ostale prometne nesreče.

Včeraj okoli 14.30 so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o prometni nesreči Novo mesto – Metlika, pri odcepu za Stopiče. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 59-letni motorist iz Avstrije zaradi neprimerne razdalje trčil v zadnji del avtomobila, ki ga je pred njim vozil 36-letni voznik. Motorista, ki je po trčenju padel in se lažje poškodoval, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov mu bodo policisti izdali plačilni nalog.

Včeraj nekaj pred 22. uro se je zgodila prometna nesreča na Seidlovi cesti v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je nesrečo povzročil 18-letni voznik osebnega avtomobila, ki je na prehodu za pešce trčil v 52-letno peško, ki je prečkala cesto. Lažje poškodovano peško so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 19.30 se je na Kamniški cesti v Domžalah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik pri vključevanju v promet iz stranske ceste odvzel prednost motoristu. Pri tem se je motorist huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 19.30 se je na Njegoševi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica odvzela prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 22. ure se je na Hladilniški poti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica električnega skiroja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Ob 13.44 so policisti dobili informacijo, da sta v Kopru padla mladostnika s skuterjem. Policisti so na kraju ugotovili, da je 26-letni voznik motornega kolesa storil premik z vozilom, brez da bi se prepričal, če to lahko varno stori. Za njim je vozil 18-letni voznik motornega kolesa, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil vanj. Oba sta padla in se lažje poškodovala. Obema sledi plačilni nalog, in sicer 26-letniku ter 18-letniku.

Ob 22.35 je v Škofijah padel kolesar. Policisti so ugotovili, da je 56-letnik padel zaradi neprilagojene hitrosti, preizkus alkoholiziranosti pa mu je pokazal 1,19  mg/l alkohola v izdihanem zraku. Pri padcu se je lažje poškodoval, izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 1. uri pa so policiste obvestili s SB Izola, da imajo na zdravljenju 39-letno državljanko Nemčije, ki je na kolesarski stezi od Portoroža proti Luciji padla s kolesom in se pri tem huje poškodovala (zlom nosu). Opravljen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,22 mg/l, izrečena ji je bila globa.

Divjad je bila povožena na Zgornji Sorici. Vanjo je trčil motorist, ki ni poškodovan. Povoženje so policisti obravnavali še na glavni cesti med Britofom in Primskovim v Kranju.

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. V Kranju sta trčila osebni avtomobil in kolesarka. Ugotovitve kažejo na krivdo voznice avtomobila z razlogom izsiljevanja prednosti kolesarki. Na Vršiču pa je padel in se poškodoval motorist, ki je zapeljal na makadamsko bankino ter izgubil nadzor nad motorjem. V nesreči motorista gre za hujše poškodbe nog.

Vir: Policijska uprave Kranj, Koper, Ljubljana, Maribor in Novo mesto

Zadnje novice

Sorodne vsebine