-2.4 C
Ljubljana
sobota, 28 januarja, 2023

Kolesarji zadnje čase vpleteni v vse več nesreč

Piše: C. R. 
 Policijske uprave po Sloveniji poročajo o povečanem številu prometnih nesreč, v katerih so vpleteni kolesarji. Zato pozivajo k večji previdnosti vse udeležence v prometu. 
Včeraj zjutraj so policisti obravnavali nesrečo na  Dečkovi  cesti v Celju, kjer je voznik osebnega vozila izsilil prednost
kolesarki  in trčil vanjo. Kolesarko, ki se je v trčenju lažje poškodovala, je voznik odpeljal v Splošno bolnišnico Celje, kjer so ji nudili pomoč.
V  Velenju  se  je  v  prometni nesreči na Tomšičevi cesti lažje poškodoval mladoletni  kolesar, ki se je nepravilno vključeval v promet. Vanj je trčil voznik osebnega vozila.
Včeraj   pozno  popoldne so občani v šentjurski zdravstveni  dom  pripeljali kolesarja, ki je padel  na območju Grobelnega.
Pri  padcu se je lažje poškodoval.
Isti dan okoli  16.30  se  je na Ilirski ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik mopeda (skuterja) in kolesarka. Po  do  sedaj  zbranih  obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik  mopeda  pri  vključevanju v promet odvzel prednost kolesarki, ki je pripeljala  po  kolesarski  stezi.  Pri  tem  se  je kolesarka huje telesno poškodovala.  Z  reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njeno življenje  pa ni ogroženo. V postopku je bilo ugotovljeno, da voznik mopeda
nima  veljavnega  vozniškega  dovoljenja.
V istem času se  je  na  cesti  od  Podlipe proti Vrhniki zgodila prometna  nesreča,  v kateri sta bila udeležena voznik mopeda in kolesarka. Do  prometne  nesreče je prišlo, ker voznik mopeda nepravilno prehiteval in trčil  v  kolesarko  pred  seboj.  Pri  tem  se  je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.
Včeraj,  nekaj  pred 16. uro se je na cesti od Sostra proti Besnici zgodila prometna  nesreča,  v  kateri  je  bil  samoudeležen  kolesar, ki je zaradi neprilagojene  hitrosti  padel  in  se  lažje telesno poškodoval.
Policisti PU Ljubljana so sicer obravnavali tudi nesrečo na Tacenski cesti v Ljubljani, kjer se je zgodila prometna nesreča,  v  kateri  sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Do prometne  nesreče  je prišlo, ker je voznik zaradi nepravilnega premika pri vožnji  vzvratno  trčil  v  peško.  Pri  tem  se  je  peška  lažje  telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.
Na Šubičevi ulici v Ljubljani pa se je zgodila prometna nesreča,  v  kateri  sta  bila  udeležena voznik tovornega vozila in voznik mopeda.  Do  prometne nesreče je prišlo, ker je voznik tovornega vozila pri zavijanju desno odvzel prednost vozniku mopeda na kolesarski stezi. Pri tem se  je voznik mopeda lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine