26.1 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Kolesar podlegel poškodbam

V soboto ob 14.20 se je izven naselja Predoslje v Mestni občini Kranj zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 46-letni kolesar, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Nesreča se je zgodila, ko se je 47-letni voznik tovornega vozila vključeval na makadamsko javno pot v času, ko se je mimo, iz smeri Spodnje Bele proti Predosljam, pripeljal 46-letni kolesar in trčil vanj. Kolesar je bil zaradi hudih telesnih poškodb z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana, kjer je ob 19.20 umrl.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 46 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, šest nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 175 kršitev javnega reda in miru ter 44

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 130-krat posredovali na javnih krajih in 45-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so štiri kršiteljev. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli sedem vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 12 tatvin, 12 vlomov, osem poškodovanj tuje stvari, štiri nasilja v družini, po tri grožnje in povzročitve telesnih poškodb ter dve preprečitvi uradnega dejanja ali maščevanji uradni osebi.

Zadnje novice

Sorodne vsebine