0.2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Kolesar krepko napihal, zalotili tudi voznika, ki je pri sebi hranil drogo

Policisti PPP Maribor so ustavili 35-letnega voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,56 mg/l), brez veljavnega vozniškega dovoljenja in z neregistriranim osebnim avtomobilom, ki so mu ga zasegli.

 

Seveda to ni bil edini ulov tega dne.  Obravnavan je bil tudi 23-letnik, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V postopku mu je bila zasežena tudi PVC vrečka s posušenimi rastlinskimi delci, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Tudi njemu je bilo vozilo zaseženo. Za volan je sedel še 70-letnik brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,32 mg/l), ki so ga obravnavali policisti PP Rače.

V sredo, med 7. in 14. uro,smo na območju PU Maribor, v sklopu aktualnih poostrenih aktivnosti za varnost kolesarjev, ki trajajo vse do konca meseca, izvajali poostren nadzor nad kolesarji in vozniki vozil, ki ogrožajo varnost  kolesarjev. Policisti so med izvajanjem poostrenega nadzora ugotovili 64 kršitev kolesarjev. Med kršitelji je izstopal  moški, kolesar iz okolice Ptuja, kateremu je indikator alkohola v dopoldanskem času pokazal vrednost 1.28 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so ugotovili tudi eno kršitev voznika, ki je ogrožal varnost kolesarja. Ob tem so v času izvedbe poostrenega nadzora na območju policijske uprave zabeležili tudi 123 drugih kršitev cestno-prometnih predpisov in zoper kršitelje tudi ustrezno ukrepali.

Zadnje novice

Sorodne vsebine