10.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Kljub pandemiji koronavirusa tatovi in kriminalci v Ljubljani in okolici ne počivajo

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 140  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  27 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  48  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 21 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali rop, 8 tatvin, 2  vloma (v enem primerih je ostalo pri poskusu) in 2 primera  poškodovanja tuje  stvari.  Posredovali  so  v  primeru  nasilja v družini, kjer je bila izrečena  prepoved  približevanje,  policisti pa še nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

S področja prometne varnosti so obravnavali 7 prometnih nesreč z materialno škodo. Večkratnemu kršitelju cestnoprometnih predpisov so zasegli vozilo.

S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 15 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med  2.  4  .2020, od 6. ure in 3. 4. 2020, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana niso imeli postopkov s tujci , ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta

Na  območju Grosuplja je bilo vlomljeno v objekt, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 100 evrov.

Prijetje storilca ropa: Včeraj,  nekaj  po  16.  uri  smo  bili obveščeni o ropu na območju Centra. Ugotovljeno je bilo, da je 37-letni moški pristopil do starejše oškodovanke in  jo  prosil  za denar. Ko mu ga je želela izročiti, pa je pograbil njeno torbico,  jo pri tem potisnil po tleh in s kraja zbežal. Dejanje so opazili mimoidoči,  ki so osumljenca zadržali do prihoda policistov. Oškodovanka se v  dogodku  ni poškodovala.  Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Delovna nesreča

Včeraj,  nekaj  po  9.  uri smo bili obveščeni o delovni nesreči na območju Kočevja. V podjetju je pri premikanju večjih konstrukcij delavcu kos železa lažje poškodoval nogo. Policisti še zbirajo obvestila o okoliščinah dogodka in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost

Ta konec tedna, od 3. do 5. aprila 2020, preverjamo, ali spoštujete prepovedi gibanja in zbiranja. Ob tem pa znova pozivamo – ostanite doma, zaradi sebe in zaradi drugih! Namen sprejetega odloka je zajeziti širjenje epidemije koronavirusa, tega pa ni mogoče storiti drugače kot z izogibanjem stikov in z zadrževanjem doma. Odlok do nadaljnjega prepoveduje:

      –  gibanje in zbiranje ljudi na javnih krajih in površinah,

      –  dostop na javna mesta in površine,

      – gibanje izven občine stalnega ali začasnega prebivališča, razen če ta odlok ne določa drugače.

Policija bo zato zaradi zagotavljanja zdravja vseh prebivalcev Slovenije ta petek, soboto in nedeljo na avtomobilskih cestah ter ostalih državnih in lokalnih cestah izvedla poostren nadzor nad upoštevanjem prepovedi.

Več informacij o tem lahko najdete tukaj!

Vir: PU Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine