14.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Kljub koronavirusu so bili tatovi na območju PU Ljubljana še vedno na delu; tudi nezakoniti migranti

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 204  klice  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih  so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  64 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  51  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 73 dogodkov.

Policisti  so  med  drugim  s  področja  kriminalitete obravnavali roparsko tatvino, 10 tatvin, 10 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov  poškodovanja tuje stvari.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  21  prometnih  nesreč  z materialno  škodo,  6  nesreč  z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri  je  bil  huje  poškodovan  kolesar.  Večkratnim  kršiteljem  cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 14 krat na javnem kraju kjer so pridržali eno osebo in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med  12.  3.  2020,  od  6.  ure  in  13.  3. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske  uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na  območju   Ljubljane  izsledili  in  prijeli  tujca  (drž.  Pakistana ni Gambije), ki sta nezakonito prestopila državno mejo.  Postopki policistov s tujcema še niso zaključeni.

Kriminaliteta

Na  območju  Trbovelj  je  bilo  vlomljeno  v  počitniško hišo, od koder je neznani  storilec  odtujil  gotovino  in  pet  ribiških  palic. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.

V  centru  Ljubljane  je  bilo  vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V  Mostah  je  bilo  vlomljeno  v  stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

Na območju Trbovelj je bilo vlomljeno v več vrtnih lop, od koder je neznani storilec  odtujil  ročno orodje in ostale predmete, skupno je nastalo nekaj manj kot 2.000 evrov škode.

Na  Viču  je  bilo vlomljeno v pomožni objekt, od koder je neznani storilec odtujil orodje. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov.

Roparska tatvina

Včeraj, nekaj pred 16. uro smo bili obveščeni o ropu v trgovini na območju Kamnika. Po do sedaj zbranih obvestilih je neznani storilec vstopil v prodajalno, kjer je z nožem zagrozil prodajalki in  odtujil nekaj deset evrov gotovine, nato pa s kraja peš pobegnil. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Opis  neznanca:  star  okoli  25-30  let, visok okoli 185 cm, suhe postave, oblečen v temna oblačila.

Prometna varnost

Včeraj,  nekaj  pred  12.uro  se je na Ljubljanski  cesti v Kamniku zgodila prometna  nesreča,  v  kateri  sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar.  Po  do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker  je kolesar nepravilno prečkal cesto na prehodu za pešce. Pri tem se je kolesar  huje  telesno  poškodoval,  njegovo  življenje  pa  ni ogroženo. Z reševalnim  vozilom  je  bil  odpeljan  v  KC Ljubljana. Ko bodo zbrana vsa obvestila bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj,  okoli  20.  ure se je v na cesti Mengeš – Rodica v rondoju zgodila prometna  nesreča,  v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Do prometne  nesreče  je  prišlo,  ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal  s  ceste in trčil v drog javne razsvetljave. Pri tem se je voznik lažje  telesno  poškodoval.  Vozniku so zaradi suma da je vozil pod vplivom drog  odredili  strokovni  pregled.  Ko  bodo  zbrana  vsa  obvestila  bodo policisti   izvedli  ustrezen  ukrep.  Policisti  so  povzročitelju  izdali plačilni nalog.

Včeraj,  okoli  18.  ure  se  je  na Jarški cesti v Mengšu zgodila prometna nesreča,  v  kateri  sta  bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče  je prišlo, ker voznik zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozilo,  ki  je  pripeljalo  nasproti.   Pri tem sta se udeleženi voznik in potnica   v   njegovem  vozilu  lažje  telesno  poškodovala.  Policisti  so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine