12.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Kdo so osebe, vpletene v kriminalno združbo, ki naj bi jo vodil Bazenar iz Komende?

Zaradi sodelovanja v kriminalni združbi, ki je do sedaj v tolikšnem obsegu v Sloveniji še ni bilo, je ljubljanski preiskovalni sodnik odredil pripor zoper 17 osumljencev. Gre za združbo, ki naj bi delovala pod vodstvom Aleša Zupančiča, ki sicer trenutno prestaja zaporno kazen. Med osumljenimi kriminalci sta se znašla tudi Marko Kos, vpleten v umor, in Klemen Kadivec, vpleten v pretepanje dveh moških v Ankaranu, od katerih je bil eden izmed njiju umorjen.

Droga naj bi več let romala iz rok odjemalcev in kurirjev v bližini stavbe stare Tobačne na Viču. Od tukaj naj bi namreč kot eden najbolj pomembnih članov združbe deloval Rok Lesjak, ki je tam sicer delal kot varnostnik.

Bolj razvejana in aktivnejša, kot je bil Balkanski bojevnik

Lesjakovi nadrejeni so po poročanju medija 24ur povedali, da ni nihče niti v najmanjši meri posumil, da bi bil lahko Lesjak vpleten v nekaj takega, kot je trgovina z drogami. Kljub temu, da so potrdili, da je bila policija res v stavbi, kjer se nahaja sedež mnogih podjetij, ti ne verjamejo, da bi osumljeni drogo skrival na območju Tržaške. Po besedah policije do sedaj v Sloveniji še nismo imeli združbe, ki bi delovala v tolikšnem obsegu. Ta naj bi bila namreč celo bolj razvejana in aktivnejša, kot je bil Balkanski bojevnik Dragana Tošića. “Za Slovenijo je to ena največjih zadev.”

Foto: STA

Ni pa samo območje stare Tobačne tisto, kjer poteka dejavnost povezana z drogam. Trgovina z drogami naj bi se namreč odvijala tudi pred lokalom Zupančiča v Kamniku, v katero naj bi bil vpleten tudi Marko Kos, ki ima prav tako kriminalno preteklost. Kos je bil namreč zaradi vpletenosti v navezo, ki je bila odgovorna za ugrabitev in umor Milana Tilija.

Foto: STA

Očitno sta v novo odkrito združbo vpletena tudi Polona in Simon Nose, ki sta bila v preteklosti na Jelšanah prijeta zaradi tihotapljenja devetih kilogramov droge. Očitno ju  pri tem ni oviralo, da je bil poleg njiju v osebnem avtomobilu tudi otrok. Nekateri mediji pa poročajo, da naj bi bil med osumljenimi tudi Klemen Kadivec, ki naj bi sodeloval pri pretepanju Žarka Tešanovića, ki ga je v Ankaran pripeljal Danijel Božić, ki je bil sprva prijavljen za pogrešanega, nato pa so ga našli umorjenega.

Hana Murn

PREBERITE TUDI: (FOTO) Poglejte, kaj vse so kriminalisti zasegli ob razbitju kriminalne združbe: prvič zbrani dokazi o grosistični proizvodnji sintetičnih prepovedanih drog v Sloveniji

 

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine