3.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Kdo bo ustavil skrajneža, ki s propagando proti maskam že straši pred šolami?

Provokator Nikita Xever ne pozna počitka. Po torkovem incidentu pred Univerzitetnim kliničnim centrom v Ljubljani, se je napotil še pred Ministrstvo za izobraževanje, šolstvo in šport, za tem pa je obiskal še osnovno šolo in učencem s strašenjem popestril prvi šolski dan. 

 

Poročali smo že, da se je skrajnež Nikita Xever v torek zapletel v konflikt z varnostnikom pred ljubljanskim kliničnim centrom. Po tem, ko ga je varnostnik odslovil, se je ustavil še na ministrstvu za šolstvo. “Pokličite namestnika ministrstva. Tega, s katerim sem zadnjič govoril z njim. To je bilo prejšnji teden, gotovo se spomnite s kom sem govoril,” je arogantno zahteval od varnostnika, ki je stal pred ministrstvom in seveda tudi nosil masko. Žal se zaradi maske varnostnikovi odgovori ne slišijo dobro. Je pa Xeverju nedvomno rekel, da mu objave posnetkov na Facebooku ne bo dovolil.

V njegovi družbi je bila tokrat tudi aktivna državljanka in uradna govornica Vseslovenske vstaje narod, Tjaša Prošek. Šlo naj bi za predajo poziva ministrstvu za šolstvo. V pozivu aktivisti zahtevajo, da se v šolah ne bi uporabljalo razkužil, da ne bi upoštevali socialne distance in oznak na tleh, da bi bilo možno uporabljati vsa igrala in rekvizite, da bi bili vsi brez mask – skratka, da bi se v šolah vrnilo vse na stare tirnice, iz predkoronskega časa.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine