4.5 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Kazenske ovadbe zaradi ponareditve ali uničenja poslovnih listin

Novomeški kriminalisti so v sodelovanju s Finančno upravo Republike Slovenije na Okrožno državno tožilstvo Krško podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve več kaznivih dejanj ponareditve ali uničenja poslovnih listin po členu 235. Kazenskega zakonika-1, v zvezi z 25. členom Zakona o odgovornosti pravnih oseb za kazniva dejanja.

 

Dejanj sta utemeljeno osumljeni fizični osebi ter pravna oseba z območja PU Novo mesto. Osumljenca sta v letih 2016 in 2017 uporabila neverodostojne poslovne listine (račune) hrvaškega dobavitelja in sicer v 2016 v vrednosti za več kot 21, 5 milijonov evrov in v 2017 za več kot 15,3 milijonov evrov.

Kriminalisti so med preiskavo ugotovili, da blago ni nikoli prečkalo državne meje, osumljenca pa sta v nadaljevanju lažno prikazovala, da je družba blago prodala drugim družbam, te pa so prav tako lažno izkazovale prodajo nazaj na Hrvaško, k različnim gospodarskih družbam, ki so povezane z davčnimi utajami na Hrvaškem. S kaznivimi dejanji je bil oškodovan proračun Hrvaške.

Zadnje novice

Sorodne vsebine