3.4 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

Katastrofa za volanom: pijani, brez vozniške, z ukradenimi tablicami…

Piše: C. R.

V  noči na soboto so bili policisti PP Metlika obveščeni o prometni nesreči pri  Podzemlju.  Opravili  so  ogled,  zbrali obvestila in ugotovili, da je voznik  osebnega  avtomobila  Renault  clio  zaradi  neprilagojene hitrosti izgubil  oblast nad vozilom in se prevrnil na streho.

21-letnega kršitelja, ki  je imel v litru izdihanega zraka 0,77 miligramov alkohola, so reševalci oskrbeli  in  odpeljali  v  bolnišnico,  kjer so ugotovili, da gre za lažje poškodbe.  Zaradi  kršitev  cestno  prometnih predpisov in kršitev Zakona o nalezljivih boleznih mu bodo policisti izdali plačilni nalog.

Med kontrolo prometa v Krškem so policisti v soboto ustavili voznika osebnega avtomobila.   Ugotovili  so,  da  gre  za  41-letnega  kršitelja,  ki  nima veljavnega  vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,36 miligramov  alkohola.  Avtomobil  so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti PP Novo mesto so v nedeljo okoli 16.30 v Škrjančah pri Novem mestu ustavljali voznika osebnega avtomobila Reanult Megane.

Kršitelj znakov policistov  ni  upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, zaradi  neprilagojene  hitrosti  izgubil  oblast  nad vozilom in zapeljal s ceste  ter  trčil  v betonsko ograjo. Med postopkom so ugotovili, da gre za 52-letnega  kršitelja,  ki je vozil neregistriran in nezavarovan avtomobil, na  katerem  so  bile  nameščene  registrske  tablice, ki pripadajo drugemu vozilu.  Zaradi številnih kršitev so mu izdali plačilni nalog v višini 2460 evrov.  Za omenjene kršitve Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se vozniku motornega vozila izreče tudi osem kazenskih točk.

 

Vir: PU Novo mesto

Zadnje novice

Sorodne vsebine