14.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Karavanke, močno povečan promet tovornih vozil in poziv na kasnejšo odpravo na pot

Zaradi praznika v Avstriji danes do 22. ure velja odredba o omejitvi prometa. Zato vožnja skozi predor Karavanke za tovorna vozila ni mogoča. Plato Karavanke, kjer se opravljajo meritve s senzorji, in bencinski servis Hrušica sta že polna tovornih vozil.

Polnijo se tudi druga počivališča. Preko dneva obstaja velika verjetnost nastanka daljše kolone na koncu gorenjske avtoceste in s tem večje ovire v prometu. Voznike tovornih vozil, ki so že na poti, do sprostitve prometa pozivamo k samoizločitvi na pocivališča Spodnji plavž na Jesenicah, Lipce, Radovljica in Voklo, ter v tem trenutku odsvetujemo začetek vožnje proti Karavankam.  Prosimo za razumevanje in dosledno upoštevanje prometnih pravil glede hitrost, varnostne razdalje, premikov, označevanja kolone, uporabe varnostnih pasov, neuporabe telefonov in ostalega za vse udeležence v prometu.

Sproščanje izločitvenih mest po 22. uri

Zaradi polnih počivališč na gorenjski avtocesti je zaradi zagotavljanja najvišje stopnje varnosti v prometu določeno še eno novo označeno mesto za izločanje, in sicer odstavni pas med priključkoma Radovljica in Lesce v smeri Karavank. Izlocitveno mesto je tudi nekdanja cestninska postaja Torovo. Obvestila na portalih in prometni signalizaciji veljajo kot odredbe, neupoštevanje te odredbe pa pomeni prekršek. Gorenjskim policistom pomagajo tudi ljubljanski prometni policisti.

Po 22. uri bodo policisti v sodelovanju z DARS postopoma sproščali izločitvena mesta in postopoma omogočili nadaljevanje vožnje tovornih vozil proti Karavankam. Odredbo, kdaj tovorna vozila lahko zapustijo počivališca in mesta za izločanje, voznikom na kraju dasta policija ali DARS. Pozivamo k upostevanju prometnih pravil.

PU Kranj

Zadnje novice

Sorodne vsebine