10.4 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Kar 79 voznikov prehitro vozilo ob napovedanem nadzoru hitrosti

V naprej napovedanemu maratonu nadzora hitrosti so gorenjski policisti ugotovili 79 prekoračitev hitrosti oziroma 79 udeležencev s sindromom »težke noge«. 39 izmerjenih prekoračitev je bilo v naselju, 40 pa zunaj naselja.

Najvišje izmerjene hitrosti so bile:
– na omejitvi 80 km/h na delovišču avtoceste je bila najvišja hitrost 125 km/h,
– na omejitvi 110 km/h na avtocesti je bila najvišja hitrost 174 km/h,
– na omejitvi 130 km/h na avtocesti je bila najvišja hitrost 180 km/h,
– na omejitvi 90 km/h zunaj naselja je bila najvišja hitrost 108 km/h,
– na omejitvi 50 km/h v naselju je bila najvišja hitrost 73 km/h.

Policisti so pričakovali, da bo v nadzoru ugotovljenih zelo malo prekoračitev hitrosti, ker je bil napovedan še pred izvedbo, točke meritev so bile razkrite, voznike pa so tudi javno pozvali, naj vozijo previdno in naj prilagodijo hitrost razmeram na cesti ter tako ohranijo dragocena življenja! Velika večina voznikov je akcijo sprejela pozitivno in je prilagodila hitrost, kar je spodbudno, vseeno pa ugotovljeno število prekoračitev hitrosti ni zanemarljivo. Zato so policisti nad tistimi, ki so s prehitro vožnjo v napovedani akciji kršili predpise, razočarani.

Ob tem policija še opozarja: vedno vozite previdno in prilagodite hitrost vožnje tako predpisom kot razmeram na cesti. S previdno vožnjo lahko tudi sami veliko prispevate k ohranitvi življenj. Ne hitite za vsako ceno, zmanjšajte hitrost in tako preprečite nepotrebne poškodbe in nepovratne posledice, ki lahko za vedno spremenijo vaše življenje ali življenja drugih!

Zadnje novice

Sorodne vsebine