12.8 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Kamenikova sodelavca obsojena zaradi preprodaje mamil

Celjan Emir Hasičić in Ljubljančan Simon Lucaj sta v četrtek na celjskem okrožnem sodišču priznala krivdo zaradi poskusa prodaje 47 kilogramov kokaina, vrednega dva milijona evrov. Hasičić je bil obsojen na tri leta zapora, plačati mora tudi stransko kazen 8000 evrov, Lucaj je obsojen na 3,5 leta zapora in 10.000 evrov kazni, poročajo mediji.

Oba sta izrazila željo po prestajanju kazni na polodprtem oddelku zapora, a o tem bo moralo odločati vodstvo zapora. Krivdo sta priznala na obravnavi, na kateri bi morali prek videokonference zaslišati Kristijana Kamenika, ki je kokain za dvojico nabavil v Italiji.

A kokain do Slovenije ni prišel, saj so italijanski kriminalisti maja 2016 Kamenika aretirali v trenutku, ko je imel v vozilu s celjskimi registrskimi tablicami 47 kilogramov kokaina. Obsodili so ga na osem let zapora, kazen prestaja v zaporu v kraju Spoleta v pokrajini Perugia, poročajo mediji.

Hasičić in Lucaj sta krivdo priznala potem, ko je predsednica senata Cvetka Posilovič na zadnjih obravnavah prebrala že skoraj celoten spis, prisotni pa so poslušali tudi prisluhe, do katerih so kriminalisti prišli na osnovi tajnega opazovanja. Glede na to da so prisluhi potrdili vpletenost dvojice v preprodajo kokaina, sta se odločila, da krivdo le priznata, čeprav sta jo na začetku sojenja vztrajno zanikala.

Hasičić je v svojem zagovoru zatrjeval, da se s Kamenikom sploh ne poznata, Lucaj pa, da je bil z njim v stiku le zato, ker mu je bil Konjičan dolžan 20.000 evrov, ki mu jih je posodil.

Zadnje novice

Sorodne vsebine