32.6 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Kakšna brezobzirnost! Najprej na prehodu povozila pešca in nato še trčila v nasproti vozeče vozilo!

Da so slovenske ceste en sam zverinjak, dokazuje primer iz Kamnika. Včeraj okoli 7. ure se je na Ljubljanski cesti v Kamniku zgodila prometna nesreča,  v  kateri  sta  bila udeleženi voznici osebnih vozil in pešec. Do prometne  nesreče  je  prišlo,  ker  je voznica na prehodu za pešce odvzela prednost  pešcu,  ki  je  že prečkal vozišče.

 

Pri umikanju pešcu je voznica zapeljala  levo  in trčila še v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pešec je bil  pri  tem lažje telesno poškodovan. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog, verjetno pa jo čaka tudi kazenska ovadba in odškodninska tožba, saj je s svojo brezobzirno ihtavostjo skoraj povzročila tragedijo. No, če bi v policiji prevladala zdrava pamet, bi ji morali takoj odvzeti vozniško in zaseči avtomobil.

Včeraj nekaj pred polnočjo se je v Krki zgodila prometna nesreča, v kateri sta  bili  udeleženi  voznici  osebnih vozil. Do nesreče je prišlo, kjer je voznica   v  križišču  odvzela  prednost  drugi  voznici.  Pri  tem  se  je povzročiteljica lažje telesno poškodovala. Policisti so ji  izdali plačilni nalog.

Gorenjski policisti pa so minuli dan obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Včeraj zvečer je voznik v Naklem zapeljal naravnost v krožišče in trčil v predmet na sredini rondoja. Vozilo je po trčenju obstalo na boku. Voznik je po prvih podatkih lažje poškodovan. Razlog za nesrečo je neprilagojena hitrost vožnje.

Okoli poldneva pa so prometni policisti obravnavali voznika, ki je prometno nesrečo s samoudeležbo povzročil med vožnjo proti Karavankam. V nesreči je nastala samo materialna škoda, okoliščine pa kažejo, da je voznik za volanom zaspal. Promet je bil zaradi nesreče krajši čas oviran.

»Vozniki, ne podcenjujte učinka zaspanosti za volanom in se mu poskušajte upirati, ker gre za »močan« dejavnik, ki voznika lahko premaga. Zaspanost ima enak učinek kot alkohol in uporaba telefona za volanom, ko voznik sicer resda vozi, dejansko pa ne ve, kaj se dogaja okoli njega. Zato, če med vožnjo prepoznate zaspanost, se na varnem mestu ustavite in odpočijte,« ob tem sporočajo iz policije.

Zadnje novice

Sorodne vsebine