4.2 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Kaj takšnega na Dolenjskem ne pomnijo: 16-letnik z ukradenim avtom poškodoval dva policista!

Vsega hudega vajeni policisti so imeli včeraj zelo veliko dela z očitno zelo pogumnim 16-letnikom, ki je včeraj zvečer sunil avto v Novem mestu. Lastnica avtomobila je seveda takoj obvestila policiste, izkazalo pa se je, da je šlo tudi za družinsko dramo, saj ji avta ni odpeljal neznanec, ampak kar nekdo iz njene družine.

 

Nekaj minut zatem so ga policisti opazili v Bršljinu in začeli ustavljati z modro lučjo in sireno. Voznik ni upošteval znakov policistom in je začel divjati in nevarno voziti po mestnih ulicah in okoliških vaseh: Ločne Žabje vasi, Gotne vasi, mimo Pogancev, Črmošnjic, Iglenika, Dolža, Jugorja, Stranske vasi, Šmihela, Drske, Srebrnič, Češče vasi – nakar se je pregon ustavil s prometno nesrečo v Podbrezniku, ko se je po vožnji mimo stanovanjskih blokov na koncu zaletel v parkiran osebni avtomobil in kamp prikolico.

Večino časa pred tem je sicer vozil po levi strani ceste, nevarno prehiteval ostala vozila in ogrožal varnost ostalih udeležencev v prometu. Vozilo so policisti zasegli, v postopku pa ugotovili, da je 16-letni voznik doma vzel ključe avta in se odpeljal.

Policisti so 16-letnika iz okolice Novega mesta pridržali zaradi suma kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja – poleg nevarne vožnje je med pregonom nekajkrat trčil v službeno vozilo policije in ga hotel izriniti s ceste. Dva policista sta zaradi poškodb potrebovala zdravniško pomoč.

Jasno pa je, da je lastnica nazaj dobila avtomobil v povsem katastrofalnem stanju. Srečanje s sodnikom po vsej verjetnosti čaka tudi njo.

 

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine