14.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 15 aprila, 2024

Jutri oviran promet zaradi kolesarske dirke

Zaradi kolesarske dirke Po Sloveniji 2018 bo vse do 17. junija oviran promet na posameznih relacijah na območju Slovenije.

 

Jutri, ob 11.10, bo start 2. etape v Mariboru (Trg Leona Štuklja). Promet bo od 11. ure oviran na relaciji Maribor–Fala–Ruše–Hoče–Slovenska Bistrica–Poljčane–Šmarje pri Jelšah–Dobje–Planina pri Sevnici–Lesično–Podčetrtek–Rogaška Slatina. Predviden zaključek 2. etape bo ob 15. uri. Na omenjenih relacijah bo prihajalo do kratkih popolnih zapor odsekov cest, zato voznike pozivamo, naj v tem času uporabijo vzporedne ceste. 

Mariborski policisti vse udeležence v cestnem prometu pozivajo, naj zaradi varnosti udeležencev prireditev in lastne varnosti dosledno upoštevajo odredbe policistov in navodila rediteljev.

Udeležence opozarjamo tudi na prometna pravila v primeru, ko opazijo policijsko vozilo, ki uporablja rdeče-modro svetilko ter zvočne znake. Takrat morajo ustaviti svoje vozilo in se umakniti z vozišča, razen če jim policist ne odredi drugače. Vozniki smejo z vožnjo nadaljevati šele, ko odpeljejo mimo vsa vozila v koloni, vključno z vozilom, ki uporablja rdečo-modro svetilko, in vozilom organizatorja z napisom “Konec kolesarske dirke”. Šele takrat lahko vozniki nadaljujejo z vožnjo. Določba velja tudi za pešce, ki se morajo umakniti z vozišča.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine