-1.3 C
Ljubljana
sreda, 19 januarja, 2022

Jutranja drama v Celju: med prometno konico prišlo do policijskega pregona

Piše: C. R.

Policija sporoča, da je današnje jutranje dogajanje v Celju zaznamoval voznik osebnega vozila znamke BMW, ki je z nevarno vožnjo, v času prometne konice, ogrožal mnoge udeležence cestnega prometa.

Voznika so nekaj čez sedmo uro zjutraj poskušali ustaviti na Kidričevi ulici v Celju. Voznik  policijskih znakov za ustavljanje ni upošteval in je z neprilagojeno hitrostjo odpeljal v smeri proti Hudinji. Med begom pred policisti je na več križiščih prevozil rdeče luči, po Mariborski ulici je vozil tudi v napačno smer. Pri poskusu preprečitve uradnega dejanja je zapeljal proti policistki, ki je uspela odskočiti, tako da je ni poškodoval, je pa pri poškodoval policijsko vozilo. Voznika so okoli 7.15 ure prijeli na Ulici bratov Dobrotinškov, ko je skušal pobegniti peš.

Storilec je tudi vozil brez vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je imel nameščeni dve različni ukradeni registrski tablici.

37-letnega Celjana so na Policiji v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi cestno prometnih prekrškov ter kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete. 

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so mu policisti avto zasegli, zaradi nevarne vožnje pa ga bodo tudi kazensko ovadili. Kazensko pa bo ovaden tudi zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ter zaradi posesti ukradenih registrskih tablic.

Vir: Policijska uprava Celje

Zadnje novice

Sorodne vsebine