6.4 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Mladoletni mopedist očitno ni poznal niti osnovnih prometnih znakov

Sinoči, ob 21.38 uri so policisti pri kontroli cestnega prometa v naselju Bezena ustavili  48-letnega voznika osebnega avtomobila znamke Dacia Duster. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel v organizmu 0,78 mg/l alkohola. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, zoper njega pa bodo podali tudi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Včeraj zjutraj so policisti na avtocesti A1, izven naselja Maribor ustavili 28-letno voznico osebnega avtomobila, znamke Volkswagen Golf. V postopku so ugotovili,  da  voznica  nima  veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so ji vozilo  zasegli.  Vozniško  dovoljenje  ji  je  že  lansko  leto poteklo iz zdravstvenih razlogov. Zoper voznico bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču, pozabljivost in malomarnost jo bosta očitno krepko udarili po žepu.

Okoli  15. ure so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o prometni nesreči z  udeležbo  mopedista v Novem mestu. Opravili so ogled in ugotovili, da je 34-letni  voznik  zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad mopedom, padel  in se lažje poškodoval. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog

Danes  ponoči  se  je v Loškem Potoku zgodila prometna nesreča, v kateri je bil  samoudeležen  voznik  osebnega  vozila.  Voznik je zapeljal s ceste in trčil  v  betonsko  ograjo  ter se pri tem lažje poškodoval. Vzrok prometne nesreče še ni znan,  policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Ko bodo znane vse okoliščine nesreče bodo izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj,  okoli  19.  ure  se  je na cesti med Škofljico in Turjakom zgodila prometna  nesreča,  v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Do prometne  nesreče  je  prišlo,  ker  voznik  zaradi  neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v drevo. Pri tem sta se voznik in potnik v vozilu lažje  telesno  poškodovala.  V  postopku  je preizkus alkohliziranosti pri vozniku  pokazal  0.29  mg/l  akohola  v  izdihanem  zraku.   Policisti  so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Ob 21.35 so policisti v Kopru ustavljali dva skuterista, ki nista hotela ustaviti. Enega od njiju so izsledili pri Bonifiki, vozil ga je 15-letnik, na mopedu je bila še mladoletna sopotnica. Sledi mu obdolžilni predlog za več kršitev: ni ustavil na znak policista, ni upošteval prometne signalizacije, vozil po nasprotnem smernem vozišču, vozil je brez vozniškega dovoljenja, po površini, ki ni namenjena mopedu, vozil je moped, ki ni tehnično brezhiben in ni bil označen z reg. tablico. Prav tako zaradi kršitve odloka zoper oba potnika sledi predlog ZIRS. Glede pobeglega skuterista še zbirajo obvestila.

Zadnje novice

Sorodne vsebine