21.7 C
Ljubljana
nedelja, 23 junija, 2024

Je na pohodu nova smrtonosna globalna epidemija? Na mejnem prehodu Obrežje našli mrtvo Kitajko, ob njem dva njena rojaka, ki so ju hospitalizirali!

Piše: C. R. 

Kitajska, ki se še vedno otepa uničujočega vpliva pandemije covid-19, se zdaj sooča z novo grožnjo: skrivnostnim izbruhom pljučnice, ki se širi po šolah. Ta zaskrbljujoča situacija, ki spominja na prve dni krize zaradi covida, je povzročila porast hospitalizacij, kar je vrglo zloveščo senco na zdravstveni sistem v državi. Zaskrbljena je tudi Svetovna zdravstvena organizacija (WHO), so novembra poročali tuji mediji.

Ali je katera od smrtonosnih bolezni preko migrantov prišla tudi k nam? To se sprašujemo po današnjem obvestilu PU Novo mesto, ki je na območju mejnega prehoda Obrežje našla mrtvo osebo, šlo naj bi za Kitajko.

“Danes, nekaj minut pred 8. uro smo bili obveščeni, da se na Obrežju na parkirnem prostoru za tovorna vozila mejnega prehoda nahaja oseba, ki ne kaže znakov življenja. Policisti so takoj odšli na kraj, zavarovali so območje, na kraj so bili poklicani tudi reševalci. Ti so potrdili smrt ženske, na truplu pa ni bilo ugotovljenih znakov nasilja. Zdravnik iz Splošne bolnišnice Brežice je za pokojno odredil sanitarno obdukcijo, na podlagi katere bo znan vzrok smrti. Reševalci so v bolnišnico zaradi slabega počutja odpeljali tudi enega od dveh državljanov Kitajske, ki sta se nahajala ob mrtvi ženski in za katera domnevamo, da so potovali skupaj,” so sporočili iz PU Novo mesto.  Na kraj je bila napotena ogledna skupina Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto. Kriminalisti so opravili ogled in nadaljujejo z intenzivno kriminalistično preiskavo. S pomočjo prevajalca bodo opravili razgovore z državljanoma Kitajske in poskušali ugotoviti vse okoliščine, identiteto pokojne in njuno identiteto. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo, še sporočajo.

Na podlagi opravljene sanitarne obdukcije je bilo ugotovljeno, da je ženska umrla naravne smrti. Policija starosti ženske ni sporočila. Kriminalisti nadaljujejo z ugotavljanjem in potrjevanjem identitete pokojne in dveh državljanov Kitajske ter ugotavljanjem drugih okoliščin.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine