1.8 C
Ljubljana
nedelja, 21 aprila, 2024

Izvršila tatvino denarja v cerkvi v okolici Kamnika

Včeraj okoli 18.30 so bili policisti PP Kamnik obveščeni, da sta moški in ženska izvršila tatvino denarja v cerkvi v okolici Kamnika, nato pa je zbežala s kraja.

 

Policisti so oba v bližini izsledili in prijeli. Gre za 49-letnega in 29-letnega državljana Republike Slovenije. Zasegli so jima odtujeni denar. Po vseh zbranih obvestilih bodo zoper oba podali kazensko ovadbo.

Pregled dogodkov policijske uprave Ljubljana

V zadnjih 24 urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 154 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 62 dogodkov, s področja javnega reda in miru 44 dogodkov in s področja prometne varnosti 50 dogodkov.
Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 3 vlome in 5 poškodovanj tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 9 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov so policisti zasegli 5 vozil.
S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru, eno osebo so pridržali.

Vlomi v objekte:
Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 3 vlome, in sicer so neznanci na območju centra mesta in na Viču vlomili v kletne prostore in odtujili tri kolesa. Na Viču so neznanci vlomili še v gostinski lokal društva, od koder so odtujili denar in cigarete.

Požar:
Včeraj nekaj pred 23. uro je bila PU Ljubljana obveščena o požaru v Kamniku, in sicer je prišlo od dimniškega požara v enem od gostinskih lokalov. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, in policisti, ki so zbrali obvestila in opravili ogled. Po sedaj znanih ugotovitvah je zagorelo v dimniški tuljavi. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil tudi v smeri sumov kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za okoli 3500 evrov materialne škode.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine