15.2 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Izsledili voznika, ki je na prehodu za pešce zbil dve mladoletnici

Policisti so na podlagi informacij ljudi preiskali jutranjo prometno nesrečo s pobegom v Kranju in izsledili voznika, ki je na prehodu za pešce trčil v dve dijakinji. Lažje je bila poškodovana dijakinja, ki je preko pokrova motorja padla po vozišču. Voznik se je po nesreči s kraja odpeljal. Proti mlajšemu vozniku poteka postopek zaradi povzročitve prometne nesreče in suma kaznivega dejanja zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči. Preizkus alkoholiziranosti je bil negativen (0.00).

V luči tega dogodka voznike opozarjamo na upoštevanje prometnih pravil in jih pozivamo, naj pešcev ne spregledajo in naj jim omogočijo varno prečkanje ceste. Najbolj kritičen čas je zjutraj, ko šolarji prihajajo v šole, in popoldan, ko se vračajo domov po šolskih poteh.

Pešci sami pa naj bodo vidni in naj pri prečkanji ceste tudi sami spremljajo ravnanja voznika. Če se voznik prehodu približuje z nezmanjšano hitrostjo, je verjetno, da se ne bo ustavil in da je pešca spregledal. Razlog za to je običajno hitenje, telefon, radio, misli drugje itd. Pazite, prosimo. Hvala, da boste.

Zadnje novice

Sorodne vsebine