14.4 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Izprijeni član LGBT-jevec (transvestit in homoseksualec), ki je več let drogiral, spolno zlorabljal in za 50 do 60 evrov drugim moškim prodajal umsko zaostalega fanta, za osem let v zapor

38-letni Matej Groznik, ki je sedem let drogiral in spolno zlorabljal 35-letnega duševno zaostalega fanta, bo moral za osem let zapor. Izprijenec, ki se je rad preoblačil v ženske, je nesrečnika za 50 do 60 evrov ponujal tudi drugim moškim, poročajo Slovenske novice.

Zgodba se je začela razpletati poleti lani, ko je policija pri Grozniku opravila hišno preiskavo. Do njih je prišla mati 35-lernega fanta in jim povedala, da ji je duševno zaostali sin povedal, da ga v Ljubljani, kjer je živel pri Grozniku, posiljujejo. Kriminalisti so med hišno preiskavo našli več spolnih pripomočkov, na računalniku pa posnetke, kako več moških hkrati posiljuje nesrečnika.

»Oškodovanec naj bi pred sedmimi leti navezal stike z obsojenim prek družabnega omrežja Badoo. Groznik naj bi se v svojem prostem času večkrat preoblekel v žensko, kot ženska naj bi se bil predstavil tudi oškodovancu. Pozneje sta se spoznala v živo in čez nekaj časa je oškodovanec začel živeti z njim, nato pa naj bi ga obtoženi začel siliti v spolne odnose z več ljudmi, silil naj bi ga bil tudi v uživanje droge. Doma naj bi organiziral orgije, na katerih so se množično uživale droge, drugi moški in ženske, razen oškodovanca, naj bi bili v spolne odnose pristali prostovoljno,« je v začetku leta poročal Večer.

Samo mimogrede. Groznik je bil okužen z virusom HIV.

Prikaz nasprotnih dejstev:

 Matej Groznik po svojem zagovorniku – odvetniku Prus Pipuš Petru iz Ljubljane, ki je zastopal obdolženega v kazenskem postopku, pojasnjuje, da Groznik duševno zaostalega človeka ni nikoli drogiral ali silil k uživanju droge ali v spolne odnose, kar so v kazenskem postopku potrdile številne priče.

Zadnje novice

Sorodne vsebine