10.3 C
Ljubljana
nedelja, 17 oktobra, 2021

Podrobnosti včerajšnje eksplozije v Idriji

Piše: C. R.

Včeraj, 24. aprila ob 11.32 uri, so bili policisti Operativno komunikacijskega centra Nova Gorica s  strani prijavitelja obveščeni o eksploziji  v Idriji in v kateri  je  bila  ena oseba huje poškodovana.

Policistom PP Idrija in kriminalistom Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica so se  kasneje  na  kraju  pri preiskavi okoliščin eksplozije pridružili  tudi  strokovnjaki oz. bombni tehniki iz Oddelka za protibombno zaščito Specialne enote policije. Prav tako so takoj po nezgodi na kraju posredovali  tudi  gasilci PGD Idrija, ki so nudili pomoč reševalcem NMP ZD Idrija  pri  oskrbi  poškodovane  osebe.  Kasneje  so poškodovanca idrijski reševalci  z  reševalnim  vozilom  odpeljali  na  nadaljnje  zdravljenje  v ljubljanski klinični center.

Z zbiranjem obvestil in ogledom okoliščin včerajšnje eksplozije je bilo med drugim  ugotovljeno, da je 61-letni moški včeraj nekaj po 11. uri v dopoldanskem času iz kleti  stanovanjske hiše s transportnim vozičkom na dvorišče zapeljal leseno omaro, namenjeno za shranjevanje orožja, in skušal odpreti predal oz. vrata omare. Pri tem je prišlo do detonacije oz. eksplozije neznanega eksplozivnega sredstva. Zaradi eksplozije neznanega eksplozivnega  sredstva je moški utrpel predvidoma hude telesne poškodbe in je bil pri zavesti, v času eksplozije v neposredni bližini ni bilo nobenih drugih  oseb  oz.  nihče  drug pri tem ni bil poškodovan. Zaradi eksplozije neznanega eksplozivnega sredstva so nastale poškodbe oz. večja materialna škoda  na  dveh osebnih avtomobilih in dveh stanovanjskih objektih (razbita oz. poškodovana stekla na oknih in vratih, poškodba garažnih vrat…).

O varnostnem dogodku je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. V skladu z usmeritvami državnega tožilstva v Novi Gorici bodo kriminalisti Sektorja kriminalistične  policije PU Nova Gorica na podlagi vseh ugotovljenih  dejstev omenjeno  osebo  kazensko ovadili na Državno tožilstvo zaradi suma storitve kaznivega dejanja  Povzročitev splošne nevarnosti.

Vir: Policijska uprava Nova Gorica

Zadnje novice

Sorodne vsebine