19.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

Izdani inšpekcijski odločbi prevozniku in podpisniku evidenčnega lista za prevzem in predhodno skladiščenje blata iz čiščenja komunalnih odpadnih voda Čistilne naprave Ptuj

Piše: L. B.

Zaradi nezakonito odloženega blata na različnih lokacijah v Sloveniji je Inšpektorat za okolje in prostor uvedel inšpekcijske postopke, ki so pripomogle k odkritju povzročitelja nezakonitega odlaganja blata iz čiščenja komunalnih odpadnih vod na zemljišču Vodule v občini Dramlje.

Na podlagi številnih informacij je bilo v končnem postopku ugotovljeno, da je družba LASAZ, d. o. o., odpeljala blato iz čiščenja komunalnih odpadih vod iz Čistilne naprave Ptuj ter Čistilne naprave Rogaška Slatina, ter ga nezakonito odložilo na zemljišče v naselju Vodule v Dramljah.

Inšpektorica za okolje je družbi LASAZ 1. julija izdala odločbo, da mora v 15 dneh po vročitvi odločbe, odstraniti celotno količino blata iz čiščenja komunalnih odpadnih vod (ocenjena količina – 400 kubičnih metrov), ki ga je nezakonito odložil na zemljiščih s parcelnimi številkami 98/1, 98/3, 94 katastrska občina, Vodule ter zagotoviti njegovo obdelavo tako, da ga dejansko dostavi prevzemniku odpadkov v skladu s podatki iz evidenčnega lista ali ga odda zbiralcu ali obdelovalcu obdelave odpadkov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine