12.2 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Izdajal se je za delavca telekomunikacijskega podjetja, občanka mu je brez zadržkov nasedla

Včeraj so bili ljubljanski policisti obveščeni, da je v petek, okoli 11. ure na območju Viča prišlo  do  drzne  tatvine. Ugotovljeno je bilo, da je do stanovanjske hiše pristopil  neznani  storilec  in oškodovanko zamotil s pretvarjanjem, da je delavec  telekomunikacijskega  podjetja. 

 

Drugi neznani storilec je med tem časom  neopaženo  vstopil  v  stanovanjsko  hišo in iz nje odtujil denar in nakit.  S  kraja  sta  se nato odpeljala z večjim osebnim vozilom svetlejše barve. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev neznanih storilcev  in  bodo  o  vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.
Opis:  moški, visok okoli 170 cm, suhe postave z izrazito velikim trebuhom, črnih las, oblečen v temno jakno in kavbojke

“Policisti  pogosto  obravnavamo  drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci  izvršujejo  na  zelo  prefinjen  in pretkan način, oškodovance pa zavedejo  do  te  mere,  da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili  okradeni.  Ker  so  ljudje, običajno gre za starejše občane, še vedno premalo  previdni ali pozorni do neznancev, ki pridejo na njihove domove in jih ogovorijo, v tem primeru je bil izgovor razkuževanje stanovanja,” sporočajo iz PU Ljubljana.

Občanom  zato svetujejo,  naj imajo svoje nenapovedane “obiskovalce” ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore. Če  se  osebe  izdajajo  za  serviserje,  izvajalce  raznih  del  ipd., jim svetujemo,  naj  vedno  zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni  nalog.  Ob  tem  naj  bodo  pozorni  tudi  na  videz oseb (njihova oblačila,  govor,  morebitne  posebnosti)  in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila).

“Če  kljub previdnostnim ukrepom vendarle postanejo žrtev kaznivega dejanja, priporočamo,   da  takoj  obvestijo  policijo  na  št.  113  ali  najbližjo policijsko  postajo.  Prav  tako  naj  pokličejo policijo, če zaznajo pojav neznanih  oseb  in  vozil  in  se  jim  njihovo  vedenje ali zadrževanje na določenem  kraju  zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želijo  ostati  anonimni,  pa  lahko  pokličejo  tudi  na anonimno številko policije 080 1200.”

Zadnje novice

Sorodne vsebine