15.3 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Iz prometa izločili nevarnega voznika tovornjaka z 1,5 promili alkohola

Včeraj, okoli 10.30, je na mejni prehod Obrežje na izstop iz Slovenije pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak, ki je spregledal prometno signalizacijo in zapeljal na stezo, namenjeno voznikom osebnih avtomobilov.

 

Policisti so opravili mejno kontrolo in 36-letnemu vozniku zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Alkotest je potrdil, da je pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,76 (1,53 g/kg) miligramov alkohola. Postopek so prevzeli policisti Postaje prometne policije Novo mesto, ki so ugotovili, da je voznik iz Bolgarije storil tudi več prekrškov, povezanih z obveznimi počitki in odmori in dovoljenim časom trajanja vožnje. Nevarnemu vozniku, ki je z neodgovornim ravnanjem ogrožal varnost drugih udeležencev v prometu, so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog v višini 1450 evrov, zaradi nedostojnega vedenja do policistov pa še plačilni nalog v višini 430 evrov.

Po zaključenem postopku ga bodo privedli v postopek pred pristojno sodišče. 

Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se z globo najmanj 1200 evrov kaznuje voznik, ki ima v litru izdihanega zraka več kot 0,52 miligramov alkohola. Kršitelju se izreče tudi 18 kazenskih točk.

Zadnje novice

Sorodne vsebine