24.2 C
Ljubljana
sreda, 4 avgusta, 2021

Italijan s kolesom čez mejo prikolovratil na slovensko stran – mrtvo pijan…

Piše: C. R.

Včeraj,  2.  februarja  zvečer,  so  bili  policisti obveščeni o prometni nesreči v Novi Gorici, v kateri je bil sam udeležen 42–letni kolesar, državljan  Italije.

Ugotovljeno je bilo, da je italijanski kolesar ob 21.15 uri  vozil  po  Erjavčevi ulici (iz smeri Republike Italije) proti središču Nove Gorice (Kidričeva cesta). S kolesom se je peljal po kolesarski stezi v nasprotno  smer  in  pri  tem  ni uporabljal luči, med vožnjo pa je (zaradi neprilagojene  hitrosti)  padel  in  obležal  na  tleh.  Nezgodo so opazili očividci  in  na pomoč poklicali reševalce, ki so poškodovanca odpeljali na nadaljnji  pregled  v šempetrsko bolnišnico. V zdravstveni ustanovi je bilo ugotovljeno, da omenjeni kolesar ni bil poškodovan.

V   nadaljevanju   je   bil   italijanskemu   državljanu  odrejen  preizkus
alkoholiziranosti  z  elektronskim alkotestom in rezultat je pokazal, da je bil  močno pod vplivom alkohola (1.60 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka), prav tako se je med postopkom s policisti nedostojno vedel (kršitev 7. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru).

Zaradi  več  kršitev  Zakona  o  pravilih  cestnega  prometa (neprilagojena hitrost,  nepravilna  stran  vožnje,  neuporaba  luči in vožnja pod vplivom alkohola), kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru ter kršitve Zakona o  nalezljivih  boleznih  je bila vozniku izrečena globa oz. skupna denarna kazen v višini 2.137 evrov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine