9.3 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Išče se lastnik pomivalnega stroja znamke Bosch

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel tri obvestila o prometnih nesrečah z materialno škodo, tri prijave o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju, tri obvestila o smučarskih nesrečah, s področja kriminalitete pa naznanila sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.

 

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli eno vozilo. Kranjski policisti in mestnimi redarji so dopoldan izvedli krajši nadzor v prometu in ugotovili več kršitev pri pešcih. Opozarjajo na previdnost v gorah, na smučiščih in na varnost v prometu zaradi informativnih dnevov v okolici izobraževalnih ustanov.

Kranjski policisti in mestni redarji so včeraj dopoldan na območju Kranja krajši čas poostreno nadzirali pešce in merili hitrost vožnje vozil. Predpise je kršilo 20 pešcev, kolesar in šest voznikov, ki so prekoračili hitrost vožnje. Najvišja izmerjena hitrost je bila 75 km/h na omejitvi 50 km/h. Najpogostejše kršitve pešcev so povezane s prečkanjem ceste izven prehodov za pešce, prekrški kolesarjev z vožnjo v napačno smer po cesti ali kolesarski stezi, kršitve voznikov pa v zadnjih dveh dneh s prekoračitvami hitrosti, rabo telefonov med vožnjo in neuporabo varnostnega pasu. Policisti svoje aktivnosti usmerjajo v izboljšanje prometne varnosti in zmanjševanje tveganj za nastanek prometnih nesreč. Zato voznike prosijo, naj upoštevajo prometna pravila in jih pozivamo k samokontroli, ki jih lahko obvaruje pred nevarnostmi v prometu in prepreči nesreče.

Precej pa so bili policisti zaposleni s preiskavo kriminalnih dejanj. Krajan je včeraj dopoldan okoli 10.45 na Mlaki pri Kranju v svoji hiši zalotil neznano žensko. Stara je bila med 50 in 60 let, oblečena v črn plašč in s torbico, ki je s hiše pobegnila takoj, ko je bila opažena. Na ulici jo je pobral voznik osebnega avtomobila s tujo registrsko številko in delnimi oznakami ZG (Zagreb). Gre za okoliščino, ki je značilna pri izvršitvah drznih tatvin. Storilci izkoriščajo opuščene samozaščitne ukrepe lastnikov, predvsem odprta ali odklenjena vrata, bodisi vhodna ali balkonska, in kradejo zlasti zlatnino in denar.

Na Mlaki pri Kranju so policisti včeraj obravnavali vlom v stanovanjsko hišo in tatvino manjšega zneska denarja, v Šenčurju pa je bilo vlomljeno v gostinski obrat. Odtujen je bil manjši znesek denarja.

Kranjski policisti so danes ponoči na podlagi prijave osebe obravnavali dva mladeniča, ki sta se znesla nad smetnjakom in ga hotela vreči čez Kokrški most. Zaradi kršitve predpisov o javnem redu in miru so ju policisti kaznovali z globo.

Policisti so včeraj sprejeli tri obvestila o smučarskih nesrečah. V eni sta trčila dva smučarja, v drugih dveh nesrečah pa gre za padce in samoudeležbo še dveh drugih smučarjev. Zato policija svetuje: smučajte in deskajte varno. Prilagodite hitrost ter način smučanja razmeram in zasedenosti smučišča in bodite pozorni tudi na ostale. Vsak naj poskrbi, da   bo smučanje varno in naj upošteva pravila varnega smučanja in zadrževanja na smučišči.

V okolici izobraževalnih ustanov se danes in jutri pričakuje več prometa, več pešcev, ponekod so možne tudi težave s parkiranjem. Parkirna mesta za invalide so namenjena njim in izključno njim! Pazite na pešce, zmanjšajte hitrost in parkirajte po predpisih. V vozilih ne puščajte vrednih stvari!

Na gorenjski avtocesti blizu Nakla je bil včeraj okoli 19. ure najden pomivalni stroj. Lastnik naj se z dokazili o lastništvu oglasi na Postaji prometne policije Kranj, Bleiweisova cesta 3, 4000 Kranj, tel. (04) 233 64 50. Slika je v prilogi.

Zadnje novice

Sorodne vsebine