23.4 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Invazije pijanih voznikov na naše ceste kar ni konec!

Gorenjski prometni policisti so včeraj obravnavali tri voznike pod vplivom alkohola in enega brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vožnjo so prepovedali voznikom z 0.54, 0.72 in 0.97 mg/l alkohola, vozniku brez veljavnega vozniškega dovoljenja pa so zasegli osebni avtomobil. Dva pijana voznika so obravnavali tudi škofjeloški policisti. V izdihanem zraku sta imela 0.45 in 0.46 mg/l alkohola. Proti vsem šestim potekajo prekrškovni postopki.

 

Minuli vikend so policisti vozila zasegli v še dveh drugih primerih, in sicer obakrat v kombinaciji vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja in vpliva alkohola (0,33 in 0,87 mg/l).

»Težji« primer vožnje pod vplivom alkohola pa so včeraj ponoči obravnavali kranjski policisti. Na gorenjski avtocesti v smeri Ljubljane so dlje časa ustavljali   voznika   osebnega avtomobila, ki ni upošteval znakov za ustavitev.   Več policijskih patrulj ga je ustavilo šele na območju Ljubljane.   Voznik   je   bil   brez   vozniškega   dovoljenja,   preizkus alkoholiziranosti pa je pri njem pokazal rezultat 0.87 mg/l alkohola. Osebni avtomobil so mu zasegli.

Policisti PU Novo mesto pa so obravnavali dvanajst prometnih nesreč z materialno škodo. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli tri vozila. Eno od vozil so v soboto zvečer brežiški policisti zasegli 30-letniku iz Kranja. Pri kontroli prometa v Brežicah se je izkazalo, da 30-letnik vozi avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, da ima na avto nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo temu vozilu in da je odrejeni preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,73 miligrama na liter alkohola v izdihanem zraku (1,5 promila).

Ponoči so policisti v Luciji ustavili 47-letnega voznika osebnega avtomobila brez vozniškega dovoljenja. Zasegli so mu vozilo, sledi mu obdolžilni predlog.

Že v petek ob 22.40 so policisti na cesti med Ilirsko Bistrico in Jelšanami ustavili kombi. Ugotovili so, da 70-letni voznik nima vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli, seveda sledi obdolžilni predlog.

Ob polnoči pa so policijo obvestili da je na Kolodvorski cesti (sredi ceste) v Kopru osebni avto, v njem pa moški, ki se ne odziva. Policisti so dejansko našli na cesti vozilo v pogonu, v njem pa 44-letnega voznika. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,82 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Zadnje novice

Sorodne vsebine