14.3 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Huje poškodovana peška in še kolesarka

Včeraj, malo pred 10. uro, je 72-letna peška v semaforiziranem križišču v Kidričevem prečkala vozišče na prehodu za pešce v času, ko je na semaforju za pešce gorela rdeča luč. Zaradi tega je vanjo trčil 69-letni voznik osebnega avtomobila. Peška se je v trčenju hudo telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v SB Ptuj, kjer je ostala na zdravljenju. Policisti bodo peški izdali plačilni nalog in sestavili poročilo pristojnemu tožilstvu.

 

Včeraj, okoli 17.45, je 70-letni voznik vozil osebni avtomobil po lokalni cesti iz smeri Črešnjevca proti Slovenski Bistrici. Izven naselja Lokanja vas, kjer vozišče poteka naravnost in po klancu v vzponu, je zaradi premajhne oddaljenosti od desnega roba vozišča trčil v 63-letno kolesarko, ki je kolesarila v isti smeri. Kolesarka je po trčenju padla v obcestni jarek in se ob tem hudo telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v UKC Maribor. Med kolesarjenjem ni uporabljala kolesarske čelade. Policisti bodo voznika osebnega avtomobila kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Včeraj, malo pred 10. uro, je 68-letni moški skupaj s sinom v lastnem gozdu na območju Fale podiral drevje. Podiral je gaber, na katerega je bil naslonjen posušen kostanj, premera okoli 13 cm in dolžine okoli 17 m. Med podiranjem je suhi kostanj padel očetu na glavo in ga hudo telesno poškodoval.

Poškodovani je med delom uporabljal zaščitno čelado in slušalke, zato ni slišal opozoril sina, ko ga je opozarjal na padajoče suho deblo. Policisti bodo o ugotovitvah sestavili poročilo pristojnemu tožilstvu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine