7.2 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Hudo! Trgovali z odpadki in jih vozili čez mejo v Italijo, orožniki aretirali šest oseb

Italijanski finančni stražniki in orožniki so v torek prijeli šest osumljenih, ki naj bi sodelovali v nezakonitem čezmejnem poslu z odpadki, poročajo Primorske novice. V zapuščenem skladišču v Mošu na italijanski strani Goriških Brd so po ugotovitvah italijanskih preiskovalcev končali tudi odpadki iz zapuščenega območja pri Borovnici.

 

Po ugotovitvah italijanskih preiskovalcev naj bi se šesterica ukvarjala z nezakonitimi posli z odpadki, posel pa je segal tudi čez mejo. Po informacijah časnika, ki se sklicuje na tržaški Primorski dnevnik, sta dva aretirana doma iz goriške pokrajine, dva iz Belluna v deželi Veneto, dva pa iz južnoitalijanske dežele Kampanije. Vsi naj bi bili v hišnem priporu.

Vpletenim so zasegli milijon evrov vredno premoženje, ki naj bi izviralo prav iz posla z odpadki, po drugi strani pa so osumljeni s svojim početjem povzročili ekološko škodo občini Moš.

Odpadke, ki so jih že marca lani odkrili v zapuščeni hali v Mošu, so povezali tudi s slovensko Borovnico. Osumljeni naj bi v Moš na skrivaj pripeljali 4500 ton odpadkov. V glavnem naj bi šlo za bale odpadne plastike. S tovornjaki naj bi jih pripeljali z območja Belluna, del pa z območja Borovnice.

V nezakonitem poslu so, kot kaže, sodelovali tudi vozniki tovornih vozil slovenskih podjetij. Nekatera naj bi imela koprsko registracijo, še navajajo Primorske novice.

Zadnje novice

Sorodne vsebine