18.8 C
Ljubljana
nedelja, 1 avgusta, 2021

Hudo: lastnik zemljišča vzrojil in napadel mladoletnika, ki sta z motornim kolesom vozila po njegovi parceli

Ljubljanski policisti so v tem tednu obravnavali kazniva dejanja nasilništva v okolici Ljubljane, spor med osebami pa je izhajal iz vožnje dveh mladoletnikov z neregistriranim motornimi (kros) kolesi v naravnem okolju in na zasebnih površinah.

 

Ta spor je prerasel v fizično obračunavanje lastnika zemljišča z motoristom v nadaljevanju pa so se v spor vmešali še svojci mladoletnika. Policisti zoper tri osebe v tem dogodku  zbirajo obvestila zaradi sumov kaznivega dejanja nasilništva, o vseh ugotovitvah pa bo  obveščeno pristojno državno tožilstvo. Prav tako zbirajo obvestila tudi glede drugih prekrškov zaradi  vožnje z motornimi kolesi in bodo v primeru da bodo ugotovljeni elementi prekrškov ustrezno ukrepali.

Glede tega pojasnjujemo tudi to, da vožnjo z vozili na motorni pogon ali drug lasten pogon  vozila v naravnem okolju ureja 28. b člen Zakona o ohranjanju  narave. V skladu s 153  b. členom navedenega zakona ima pristojnost nadziranja določb, ki se nanašajo na vožnjo z vozili na motorni pogon v naravnem okolju tudi Policija.

Policija ob ugotovljenih kršitvah uvede ustrezen prekrškovni postopek zoper kršitelja, izda plačilni nalog ali pa izda odločbo v hitrem postopku. V skladu s 153. a členom navedenega zakona,  ko so za to podani pogoji, pa lahko Policija kršitelju zaseže vozilo na motorni pogon in poda obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Za vožnjo v cestnem prometu pa morajo biti vozila tehnično brezhibna, registrirana, vozniki morajo pa izpolnjevati vse pogoje za vožnjo vozil in uporabljati vso predpisano zaščito opremo za vožnjo motornih koles.

Zadnje novice

Sorodne vsebine