16.1 C
Ljubljana
petek, 22 septembra, 2023

Hudo! Kar dve toni kokaina v morju!

Piše: STA, C. R. 

Italijanska policija je danes sporočila, da je v morju ob vzhodni obali Sicilije odkrila 70 paketov, ki so skupno vsebovali približno dve toni kokaina v vrednosti več kot 400 milijonov evrov. Kot so pojasnili, je drogo v morju preprodajalcem na kopnem verjetno pustila tovorna ladja. Gre za enega največjih zasegov droge v Italiji.

Paketi kokaina so bili opremljeni s sledilno napravo, opazilo pa jih je nadzorno letalo italijanske mornarice, je sporočila policija. Ob tem je pojasnila, da je drogo na morju verjetno “pustila ena od tovornih ladij, ki pogosto plujejo po tem delu obale, da bi jo nato pobrali in prepeljali na celino”, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po oceni policije bi lahko zasežena količina kokaina na ulici dosegla vrednost več kot 400 milijonov evrov. Gre za enega največjih zasegov droge v Italiji, navaja italijanska tiskovna agencija Ansa.

Čeprav je Sicilija dom mafije Cosa Nostra, pa je trenutno vodilna kriminalna združba v Italiji ‘Ndrangheta s sedežem v Kalabriji na drugi strani Mesinske ožine, ki obvladuje velik del svetovne trgovine s kokainom.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine